Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Социалният министър получи специална награда
Автор: Екип Varna24.bg 17:31 / 15.11.2023Коментари (0)747
© МТСП
Награда за цялостен принос към социалната политика на Европа получи министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова на Европейската конференция "Социална икономика: хора, планета, действие", която се проведе на 13 и 14 ноември в Сан Себастиан, Испания. Тя беше отличена за приноса ѝ в изпълнението на реформата за деинституционализация на грижите за деца в България, съобщиха от ресорното ведомство.

"Преди 27 години реших, че ще посветя професионалния си и част от личния си живот на много специална социална кауза – да видя затварянето на всички детски институции в България. Днес съм щастлива да кажа, че следващата година ще видя края на това усилие. Защото догодина ще затворим и последната такава институция в България и ще се сбогуваме с този ужасен вид грижа", каза министър Шалапатова при приемането на отличието. Тя отбеляза, че наградата е за всички отдадени хора, които днес работят, за да променят България така, че страната ни да бъде държава членка, в която няма бедност и деца в институции, а млади хора, които се стремят да развият потенциала си.

Европейската конференция "Социална икономика: хора, планета, действие" в Сан Себастиан събра лидери по социалните политики от 19 страни – членки на ЕС. В рамките на форума министър Иванка Шалапатова се срещна с еврокомисаря по работните места и социалните права Никола Шмит, председателя на Европейския икономически и социален комитет Оливер Рьопке, Хуан Антонио Педреньо – президент на "Социална икономика Европа“, както и с други лидери по въпросите на социалната икономика и социалните инвестиции от страните членки и от европейските институции. По време на разговорите тя подчерта подкрепата на България за приоритетите на Испанско председателство на Съвета на ЕС и значението на довършването на работата по важни теми като Директивата за защита на правата на работещите през платформи и осигуряването на по-добра защита на правата на хората с увреждания на европейско ниво.

Българският министър на труда и социалната политика обърна внимание на усилията на страната ни да се намери възможно решение на блокираните преговори между Съвета и Европейския парламент по Регламент 883/2004 за координация на системите за социална сигурност, който има голямо значение за гарантирането на правата на българските работници в ЕС.



Още по темата: общо новини по темата: 1531
29.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
предишна страница [ 1/256 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Преброяване на населението 2021 година
Решения на Общински съвет Варна
Парламентарни избори 2024
Екоактивисти и протести
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: