Социалното министерство помага на над 20 000 души с близо 5 милиона лева

Автор: Петър Дучев
Коментари (0)
11:12 / 13.05.2024
1023
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще финансира чрез Фонд "Социална закрила" 105 проекта за подобряване на материалната база за предоставяне на социални услуги на обща стойност 4,878 млн. лв. С тяхното изпълнение се оказва подкрепа на над 20 000 души в затруднена ситуация.

Управителният съвет на Фонда одобри проектите на 50 общински и частни доставчици на социални услуги за обновяване и създаване на подходяща и ефективна социална инфраструктура на помещенията за предоставяне на услугите и за повишаване на качеството на реализираните в тях дейности. За пръв път по този компонент се дава възможност за закупуване на автомобил, който ще подпомогне грижата за нуждаещите се, както и предоставянето на мобилни социални услуги.

Одобрени са и проектите на 55 общини, с които те ще могат да закупят нови автомобили за Домашния социален патронаж за доставка на храна до хората в затруднение или да подобрят материалната база и условията на труд в социалната услуга. Подкрепени са усилията на общините, които управляват социален патронаж, както и приготвят и доставят със собствен ресурс топлия обяд по Програма "Храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027", съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Откриха тяло на мъж край Казанлък
Интензивен трафик на някои от граничните ни пунктове!
Катастрофа на АМ "Тракия", на място има линейка
Брутално задръстване на Маказа
Последният български цар днес става на 87
Празник е! Честваме чудотворец, помогнал на хиляди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).