Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Социолози вещаят тежки времена за страната след президентските избори
Автор: Екип Varna24.bg 09:08 / 14.11.2016Коментари (1)1641
©
Дума не може да става, че толкова хора са гласували реално за БСП. Кандидатурата на Цачева се бави с 6 месеца, бе посочена небрежно. Борисов не е монополист. Хвърля една обидена оставка. Поставя пред страната няколко много важни въпроса. Това заяви в ефира на Нова телевизия социологът Андрей Райчев.

"Ще могат ли да оправят бюджета? По-скоро "не". Ще има ли време да направят системата мажоритарна? Отговорът отново е не. Третата е неяснотата, в която двамата президенти ще решат дали ще имат две служебни правителства, но и новият, встъпващ през януари, има правото да махне това служебно и да сложи друго", заяви той.

Освен него в студиото бе и социоложката Боряна Димитрова от "Алфа рисърч". "Каскада от грешки беше допусната - късното й назначаване за кандидат за-президент, несполучлив избор, знаеше се, че тя има малък ресурс от доверие, един неприемлив подход, който е неприемлив за повечето хора. Начинът й на излъчване беше такъв, че да покаже, че Цачева няма да има независимост. Имаше много грешки и на самата кампания. Тя беше построена като някаква от преди 10 години. Не се бяха съобразили с личността й по време на кампанията. По време на нея се изтъркваха само нещата направени от ГЕРБ. От друга страна се надигаше огромно недоволство срещу системата и стила на партията", призна тя.

"Беше грешка пряката обвързаност между президентските и парламентарните избори. Така си мислех в началото, сега обаче, след този резултат, мисля, че това е най-нормалното нещо и единственият начин за поемане на отговорност", добави Димитрова.

"По конституция е ясно, че след като има оставка на кабинета, мандатът се дава на ГЕРБ, той връща, дава се мандат на БСП, явно и те ще върнат. След това се дава на трета партия, по избор на президента, ако и тя откаже, се формира правителство", поде Димитрова.

Тя обясни, че конституционният съд трябва да реши дали сега ще се назначи дата за избори или когато Румен Радев влезе в президентстката институция през януари, в зависимост от това, кой от два закона се налага да гледаме.

"Марешки може да вкара депутати в парламента, колкото са в момента реформаторите. Слави Трифонов също е фактор. При мажоритарна система би настанал голям хаус. Ние в момента не можем да направим никакви проекции при мажоритарен парламент. Тази система може да има изключителни последици", смята социологът.

"Всичко може да стане много сложно и хората да пропищят и да решат България да стане президентска република. Това обаче винаги вкарва страна в катастрофа. Ние отваряме много неприятна врата", каза Райчев.

"Ако нямаме сериозна формация в партиите, предстоят тежки времена с антипартиен вот", заяви Димитрова.




Още по темата: общо новини по темата: 233
29.07.2017 »
18.02.2017 »
25.01.2017 »
23.01.2017 »
19.01.2017 »
19.01.2017 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Тия от снимката винаги обръщат палачинката тогава, когато трябва. И те са едни жалки приспособенци. Но щом системата позволява да има такива "служби" и то по време на избори, то значи не е луд онзи, който яде баницата. И какво? Апокалипсис сега, така ли? Апокалипсис с Тръмп, апокалипсис с Радев. Защо не приемете, че на народа му е дотегнало да слуша колко добре живее и как ни управляват отличници.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: