Софийският духов оркестър направи музикална изненада на екипа на "Пирогов"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:08 / 07.04.2022
614
Софийският духов оркестър направи музикална изненада на екипа на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов“ с изпълнението на знакови произведения от своя репертоар. На Световния ден на здравето и професионален празник на работещите в сферата на здравеопазването – 7 април, началото на импровизирания концерт за "пироговци“ и пациентите беше поставено с адаптация на небезизвестния хит на Глория Гейнър – "Ще оцелея“.  

Екипът на болницата благодари за моралната подкрепа и признанието. Съставът на Софийския духов оркестър с диригент Юли Дамянов реализира музикалния подарък с подкрепата на Столична община и Дом на културата "Искър“.  

"Всеки от състава през годините е бил пациент тук. За нас е чест, че имаме възможност да покажем нашата благодарност за получените грижи чрез това, което най-добре умеем – музиката“.- сподели диригент Дамянов.

"Доказателство за добре свършената ни работа е, че виждам напълно здрав свой пациент сред вас“ – изтъкна доц. Петър Атанасов – началник Клиника по вътрешни болести. И допълни: "Помня, че съм Ви лекувал от Ковид“.

"За 70 годишната история на болница "Пирогов“ знаем отлично, че моментите на трудности се редуват с възходи. Изключително съм благодарен, че първото музикално изпълнение, което зазвуча на професионалния ни празник е "Ще оцелея". Вярвам, че ще продължим да устояваме на препятствията и ще гледаме напред с оптимизъм", сподели проф. Шивачев – заместник изпълнителен директор по медицинската дейност на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).