Спасената от левкемия учителка за учениците: Не ме оставиха да се отчая

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:34 / 11.09.2016
1342
Ученици от професионалната гимназия по металургия в Асеновград възхитиха цяла България, след като събраха пари за лечението на болната си учителка по английска. Днес тя е жива и здрава и се връща отново в клас, съобщава bTV.

Людмила Ангелова се сблъсква с левкемията миналата година. Бързо след поставянето на диагнозата разбира, че ще има нужда от животоспасяваща трансплантация. Сумата от 360 хил. лв. обаче е непосилна за учителката по английски.

Тогава нейните ученици решават да й помогнат.

"За нас беше много трудно да приемем всичко и бяхме много притеснени. Нямахме друг избор и трябваше да съберем сумата и да й помогнем", категорични са децата.

Те започват да организират редица благотворителни събития, с които успяват да съберат парите и през декември 2015 г. Людмила се подлага на трансплантацията.

"Не е имало момент на отчаяние, защото те не ме оставиха да си мисля, че може нещо да се обърка. Децата постоянно контактуваха с мен, колегите не ме изоставяха, семейството ми беше неотлъчно до мен", споделя учителката.

Децата определят своята учителка като мила и добра. "Сега се чувстваме още по-близки, тя е добър приятел", допълват те.

"Опитвам се да не мисля за болестта и това, което е минало. Предпочитам да запазя спомена от любовта и добрината, която получих. Това изпитание ми даде повече добри неща, отколкото лоши", категорична е Людмила.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Подписка за спешни мерки в детското здравеопазване внасят от Фонд...
Ако получите този имейл: Не го отваряйте!
Огромен скок на кражбите по магазините – част от загубите са за с...
Култово изпреварване на АМ "Тракия": Капитан Планета бърза, напра...
Официално: Известен наш икономист влиза в надпреварата за евроизб...
Експерт: Масово се теглят бързи кредити за телефони, после трудно...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).