Спасителят на младата пловдивчанка от влака Пловдив - Варна: Да помагаш на хората не е геройство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:12 / 26.12.2019
2341
"Продължавам да пътувам с влак.Трябва да има повече хора, които да помагат. Да помагаш на хората не е геройство", категоричен бе Петър Бонев. Това сподели Петър Бонев пред БиТиВи. Той помогна на момиче, нападнато от мъж с нож във влак.

Съпругата му Божидара се страхува. Нищо съмнително не е имало във влака, по спомените му. Нападателят се опитал да нападне и него.

Младежът отново разказа за кошмара, който се разигра на 24 ноември малко преди 2 часа  в бързия влак пътуващ от Пловдив за Варна. Вече наближавали Стара Загора, но дъщеричката му, която е на година и три месеца, не искала да спи. Затова я разхождал из коридора. Видял, че Виктория е легнала на седалката в купето и му направило впечатление, че нападателят -  19-годишният Пламен Ч. от Пловдив, непрекъснато гледал втренчено момичето.

Според разказа на Виктория, той няколко пъти се опитвал да я заговори, искал да станат приятели. Тя отхвърлила мераците му, извадила ножа и го сложила пред себе си. Когато станала да излезе от купето, Пламен взел ножа и се нахвърлил върху нея. Момичето започнало да вика за помощ. Първа чула виковете съпругата на Петър, а той веднага се втурнал към купето.

Нахълтал вътре  и видял, че младежът е легнал върху Виктория и я мушка с джобно ножче. Ритнал го и успял да избие ножа от ръцете му. Тогава нападателят се измъкнал от купето и хукнал по коридора. После скочил от влака, който намалявал скоростта, за да спре на гарата в Стара Загора. Петър го последвал и успял да го събори на земята. Пламен обаче се отскубнал и отново хукнал, Петър го настигнал, натиснал го на земята и изчакал да дойде полиция. После се върнал да помогне на раненото момиче във влака.

Петър се е видял два пъти с ранената Виктория, посетил я е в болницата в Стара Загора, където момичето бе настанено за лечение след нападението. Чули са се и преди два дни. Той знае, че успешно е преминала операцията на ръката й заради скъсани сухожилия

Виж коментарите (0)

Още по темата (11):
31.12.2019 Спасителят от влака Пловдив-Варна мечтае за дом и повече човечност
03.12.2019 Петър Бонев извърши още едно геройство
01.12.2019 Заслужено! Наградиха спасителя на момичето от влака Пловдив - Варна
27.11.2019 Спасителят на наръганото с нож момиче от влака Варна - Пловдив ще бъде
награден
27.11.2019 Касапинът на Виктория от влака Пловдив - Варна гледал лошо и приятелката на спасителя
26.11.2019 Министър Маринов благодари публично на Петър, който обезвреди нападателя на момичето във влака
Още новини от Национални новини:
Желязков: Отиваме към 7-ми избори, това е такава скорост към нищо...
Почина жената, пребита брутално от непълнолетен в Перник
Денков: Ако е полезно, готови сме да получим подкрепа от който я ...
Димитър Главчев заминава за Ню Йорк
Българи ще участват в дигитализацията на Европа – ще черпим от ре...
Силовият министър погна с проверки полицаите, които имат връзка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).