Специалните служби останаха без кадри

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
10:44 / 20.04.2017
1096
Специалните служби са останали без кадри през последните години. Само за няколко месеца ДАНС обяви поредния конкурс за набиране на агенти, а Държавната агенция "Разузнаване" (ДАР) си призна открито, че й липсват кадри. Това че България е останала без разузнавачи, е отбелязано в годишния доклад на агенцията за 2016 г., пише "Сега". 

"Най-сериозен е проблемът с кадровото обезпечаване на ДАР. Комплектуването на оперативните звена с добре образовани и квалифицирани специалисти изисква много време и инвестиции в човешкия ресурс", пише в документа. При това проблемът се проявява, докато обстановката в света е неблагоприятна. 

В доклада си ДАР предупреждава: "Налице е трайна тенденция за повишаване на общата несигурност в международен аспект. В регионите, заобикалящи България, обстановката се влошава и негативните тенденции имат устойчив характер." 

Подобно е положението с кадрите и в ДАНС - на електронната си страница контраразузнаването откри специална рубрика с обяви за работа. Преди няколко месеца от спецагенцията пуснаха конкурс за набиране на IT специалисти. Сега има и нова обява - търсят се 23-ма служители по Закона за ДАНС.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).