Спецоперация разкри множество нарушения по бензиностанциите, запечатват няколко!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:19 / 01.03.2019
2011
От 26 до 28 февруари, в рамките на проведена съвместна специализирана операция, са извършени комплексни проверки на 39 бензиностанции, ситуирани на територията на 9 области в страната. Констатирани са множество нарушения - проблеми със средствата за измерване, нарушения на данъчното законодателство и на правилата и нормите за пожарна безопасност. Съставени са общо 29 акта за установени административни нарушения, 6 протокола за задължително предписание и са дадени 11 писмени разпореждания. От приходната агенция е запечатан 1 обект, а други 6 предстои да бъдат запечатани. Три бензиноколонки, които мерят в ущърб на клиента, са запечатани от Метрологичната агенция, която извършва и анализ на взетите проби за установяване на качеството на разпространяваните горива.

Засиленият контрол ще продължи и през следващите месеци, като освен планираните масови проверки на обекти за съхранение и разпространение на енергийни продукти, като мярка за противодействие на нелегалните практики и сивия сектор в бранша, Междуведомственият координационен център създава единна база данни за всички търговски обекти и опериращи търговски дружества в сектора.

От началото на годината, под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата на ГДБОП, служители на  Вътрешното министерство, Националната агенция за приходите, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Агенция "Митници“ осъществяват засилен контрол при вноса, складирането и последващата дистрибуция на горива.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Важна промяна относно годишните технически прегледи на колите
Нинова: Искаме на България да спре да се гледа като на втора ръка...
БСП регистрира евролистата, ето кой я повежда
Синоптикът Янков ни развали мераците за празничните дни
Велико Минков: Притеснявам се за сина си и другото дете, Габриела...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).