Спипаха недобросъвестни стопани: Откриха шест трупа на крави и много нарушения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:09 / 19.04.2022
941
Тежки нарушения при отглеждане на животни констатира проверка на БАБХ в Кочериново, съобщава контролният орган.

Шест трупа на крави, разложени останки и нарушения на законодателството за отглеждане на животни бяха установени в животновъден обект в кюстендилския град Кочериново при проверка на БАБХ и служители на Министерство на вътрешните работи.

В обекта са установени и живи едри преживни животни, част от които във видимо влошено здравословно състояние – силно отслабнали и залежали.

Проверени са още две стопанства на същите животновъди, като в тях не са установени животни, въпреки че в информационната система на БАБХ ВетИС в тях фигурират общо над 100 говеда. В един от обектите са намерени и ушни марки, отстранени от животните.

Заключението на проверяващата комисия е, че условията за отглеждане на животни в трите обекта не съответстват на действащото законодателство по отношение на здравеопазването и хуманното отношение към животните, и тяхната идентификацията, 

Собствениците на животните са направили опит да осуетят проверката, което е наложило комисията да потърси съдействието на МВР.

Към недобросъвестните стопани ще бъде приложена цялата строгост на Закона за ветеринарномедицинската дейност, като ще бъдат санкционирани с актове за всички нарушения, съобщават от БАБХ. 

Образувано е досъдебно производство и е уведомен дежурен прокурор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).