Спират тировете следобяд, максимален брой екипи на КАТ излизат по пътищата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:38 / 02.05.2016
1361
Движението на тежкотоварните превозни средства ще бъде спряно днес от 14 до 20 часа. Тежкотоварните камиони ще бъдат спирани на паркинги на територията на цялата страна, а полицейски патрули ще следят за спазване на разпоредбите.

Във връзка с очакваното интензивно движение в участъка през Владая към София, от 10 до 20 часа са организирани две ленти за влизащите в столицата автомобили. АПИ напомня, че алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин".

Създадена е организация максимален брой екипи да обезпечават сигурността по пътищата и да не се допускат нарушения. Патрулите на "Пътна полиция" ще бъдат ангажирани с контрол на движението, ще ги подпомагат и служители на Охранителна полиция, групите "Престъпления по пътищата" и специализираните звена "Сигма". Както бе съобщено, провеждат се специализирани полицейски операции, насочени към нарушителите, седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотици, както и шофирането с превишена скорост. 

Пътната обстановка към момента е нормална. Влажни са пътищата в цяла Западна България. От Пътна полиция призоват водачите да шофират с повишено внимание, със скорост, съобразена с пътните условия и с очаквания засилен трафик по-късно през деня, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно указанията на пътните патрули.
 
Трафикът през граничните контролно-пропускателни пунктове е засилен, без струпване на автомобили. По-интензивен е през ГКПП-Кулата. Опашка от излизащи тирове има на ГКПП-Капитан Андреево.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Ето кои пенсионери останаха без добавка за Великден
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
Важно за пътуващите! Интензивен трафик на границата на с Румъния
Ето какво показаха проверките на БНБ за заплатите в банките
Президентът наложи вето върху важен закон, засягащ проекти и инве...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).