Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Справедливост за Ангел и Митко: Близки на убитите младежи блокираха пътя Пловдив - Пазарджик
Автор: Петя Кузева 20:55 / 12.11.2023Коментари (0)798
Семействата и приятелите на убития хладнокръвно от друг младеж 21-годишен Ангел Здравков от Пазарджик и на жестоко убития пак от свои връстници 24-годишен Димитър Малинов от село Цалапица затвориха заедно пътя Пазарджик-Пловдив в пореден опит за търсене на справедливи за тях присъди за убийците на отишлите си без време младежи. Към протеста се включиха и близки на загинали в катастрофи млади хора. Стотици се включиха в блокадата на "Орта хан" в неделния следобед. 

Майката на убития Митко Атанаска Бакалова обеща пред "Фокус"

"Няма да спрем с протестите, ще затваряме пътя всяка неделя! Борим се справедливи присъди за убийците и няма да спрем, докато няма адекватни законодателни промени! Искаме веднага да бъдат внесени такива, които да гарантират, че убийците няма да се разхождат на свобода, пуснати под гаранция, а ще са с доживотни присъди в затвора". 

Бащата на покойния Ангел Здравков, Недялко Здравков, се обърна към опечалените близки на Митко с думите:

"Не знам при нас как се движат нещата, след месец ще е ясно. Ще изчакаме да видим развитието и как ще тръгне нашето дело, надявам се всичко да върви в правилна посока. Много съжалявам, че толкова объркано е при вас, но ние ще продължим да идваме и да ви подкрепяме, когато имате нужда".

"Не приемаме насилието и не искаме да сме свидетели на повече трагедии. Не можем да върнем Ангел и Митко, но техните убийци не заслужават да бъдат на свобода. Не си мислете, че вас това не ви засяга. Сега е моментът да застанем всички заедно и да изразим нашето недоволство и гняв срещу убийците и срещу насилието. Нека се обединим и да поискаме промени - по-строги закони, по-ефективно прилагане на правосъдието и по-силна подкрепа за жертвите. Нека бъдем гневни на убийците. Нека има кой да чуе справедливите искания на близките на почернените семейства. Не искаме повече убийства. Не искаме убийци на свобода!", призоваха ден по-рано пазарджиклии във "Фейсбук" групата "Справедливост за Ангел". 

И в неделния ден те поискаха най-тежкото наказание за убиеца му Никола Райчев, който в момента е с постоянна мярка "Задържане под стража". 

Близките на убитият Митко Малинов от Цалапица вече месеци наред настояват за справедливост и прозрачност в процеса на разследване. Съдът върна делото на старта, близнаците, обвинени в укривателство, остават в ареста. Повдигнатото им обвинение, че са помагали при убийството на Димитър Малинов, като лично са подпомоганали сочения за негов убиец Рангел Бизюрев да се укрие. Същият е в чужбина, а майката Атанаска неведнъж го призова да се прибере у нас и да застане с лицето си в справедлив процес. След убийството на Митко МВР призна пропуски и нарушения при разследването, образувани бяха няколко дисциплинарни производства.




Още по темата: общо новини по темата: 15
07.03.2024 »
07.10.2023 »
06.10.2023 »
05.10.2023 »
03.10.2023 »
03.10.2023 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бум на коклюш в България
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: