Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Спряха тока и водата и "запечатаха" в дома им актьор и семейството му
Автор: Екип Varna24.bg 11:03 / 23.04.2018Коментари (3)1810
© bTV
Юлиян Малинов е актьор от театър "София“. Със съпругата и двете им деца живеят без ток и без вода в нов апартамент в центъра на столицата.

"Нашият случай, нашата драма, ако така мога да се изразя, е в това, че от юли месец миналата година ДНСК запечата сградата, в която живеем и ни спря тока и водата – разказва Малинов. – Никога досега не съм нарушавал законите, винаги досега съм бил съвестен гражданин, но в случая се оказва, че съм нарушил закона, не по моя вина, живеейки в сграда, която е абсолютно законна, но не е въведена в експлоатация. На практика сградата е абсолютно завършена, има протоколи от ДНСК, че тя е абсолютно завършена до акт 14 и е необходимо въвеждане в експлоатация“.

Сградата, в която живее семейство Малинови, оказва се, не е единствената в София, която е на практика завършена, но не е узаконена заради бюрократични неуредици.

"Моите родители имаха къща на този терен, сключиха договор през 2007 г. за построяване на 7-етажна сграда срещу обезщетение, събаряйки нашата къща, ние получаваме обезщетение в сградата“, разказва Малинов.

След като завършва сградата, строителят така и не въвежда обекта в експлоатация.  

"Той изтегли заем от банка 1,2 млн. и изчезна – казва актьорът. – Банката му запорира останалата част, освен нашите обезщетения, и ги разпродаде на търг на останали собственици. Понеже той спря да ни плаща, ние бяхме принудени да се върнем тук, за да охраняваме, а и нямаше къде да отидем. Върнахме се в сградата, имаше строителен ток, имаше вода“.

Останалите собственици не живеят в сградата и са против семейство Малинови също да е там.

"Те започнаха да пускат жалби срещу нас, че ние живеем незаконно в сградата и те искат тока и водата да бъдат спрени и да запечата РДНСК сградата“ разказва Малинов.

"Съгласно Закона за устройство на територията не се разрешава да се ползват строежи, преди да са въведени в експлоатация от компетентния орган и когато се установи незаконно ползване в даден строеж, ДНСК е задължена да предприеме законовите стъпки“, обяснява инж. Георги Даракчиев от ДНСК.

"Най-безцеремонно откъснаха таблото, спряха тока, спряха водата и ме запечатаха вътре в сградата с двете ми деца. Въпреки че видяха, че сме на балкона“, възмущава се Юлиян.

Един от новите собственици, купили апартамент на търг, е Йордан Георгиев.

"Вина за нашата сграда, за недовършването на нашата сграда, има строителят и ние – че не сме потърсили отговорност от него – смята той. – Строителят отказва да предостави документацията, която е в оригинал при него, поради чисто финансов интерес. Доколкото ми е известно той се опитва по един типично български начин да изкара някой лев, за да ни предостави документацията, която пък ние да представим“.

Според собствениците в сградата същата съдба имат и други сгради от строителния бум до 2008 г., които се обитават, без да са узаконени.

"Това е схема на строителите“, смята Малинов.

Поканихме за интервю и строителя, но той отказа. Заяви, че е с разклатено здраве и че фалитът му не е умишлен и нанесъл големи щети и за самия него. Зави още, че банката му е взела всичко и той няма отношение към обекта.

Според държавния орган сградата може да бъде въведена в експлоатация въпреки неуредиците.

Запознати разказват, че процедурата при подобни казуси е дълга, сложна и понякога невъзможна. Затова не един и два нови блока в София се обитават незаконно. 

Източник: bTV








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Имал е неплатени сметки към "ЧЕЗ"и "Софийска вода ",към "Булсатком"също е така за телевизията-не се ли плати,я режат.Това е положението.Не платиш ли за каналите,режат ги и оставаш без тях.
+3
 
 
Голем смех,защо не окупират местата където живеят клошари-много ми е интересно на тях какво точно ще им вземат,може би вмирисаните чорапи-НЕЗНАМ.!!!!!
Aнонимен
на 23.04.2018 г.
+3
 
 
стига,бе ! наистина ли няма закони? собствениците платили, строителя взел парите и ...фалирал.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: