Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Спряха вписването на новия съвет на "Кинтекс"
Автор: Екип Varna24.bg 14:12 / 21.04.2022Коментари (0)813
© БГНЕС
Софийски градски съд е разпоредил спиране на вписването на новия Съвет на директорите на "Кинтекс“ ЕАД.

Новината съобщи самият изпълнителен директор Александър Михайлов, чиято смяна разпореди вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова в началото на седмицата.

Нинова съобщи, че Инспекторатът на Министерството на икономиката и индустрията е установил редица нарушения и явен конфликт на интереси на изпълнителния директор на оръжейната фирма и докладът е предоставен на прокуратурата и на Агенцията за държавен финансов контрол.

Отстраненият директор Александър Михайлов обаче твърди, че одит на "Кинтекс“ ЕАД изобщо е извършван. "Никакви документи не са изисквани от предприятието, не са и идвали проверяващи на място. Още по-странното е, че одитът на министерството всъщност няма правомощия да проверява търговското дружество, а това би следвало да направи принципалът ДКК", посочи Михайлов.

Пред икономическата комисия в парламента в сряда вицепремиерът Корнелия Нинова обяви пред депутатите, че освобождава изпълнителния директор, защото тъй е работил едновременно и в частна оръжейна фирма, и в държавната "Кинтекс“. "Това категорично не отговаря на истината и може да бъде проверено във всеки момент в системата на НАП и Агенция по вписванията. Публичният регистър ясно показва, че към датата на встъпването си в длъжност в "Кинтекс“ ЕАД - 27.10.2021 г. аз  не участвам под никаква форма в частни фирми, лицензирани и развиващи сходна дейност (оръжейна търговия)", каза още Михайлов.

Поради създадената ситуацията в момента "Кинтекс“ на практика няма легитимно ръководство и оправомощено лице, което може да подписва и представлява дружеството. Отстраненият директор посочва, че предстои предприятието да подпише договор за над 40 млн. евро, но заради действията на министъра на икономиката, той е поставен на карта, а с това се застрашава държавният интерес.

"Отново заявявам, че във всеки момент съм бил в готовност да подам своята оставка. Тя само трябваше да бъде поискана. Продължавам да не разбирам защо министерството предприе тази атака за моето професионално дискредитиране, което аз не мога да приема и ще продължа да се боря срещу всички внушения и откровени неистини, които се изговарят в общественото пространство по мой адрес“, казва досегашният изпълнителен директор на "Кинтекс“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: