Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Средиземноморски циклон връща зимата у нас, на места нови 20 см сняг!
Автор: Екип Varna24.bg 08:53 / 02.04.2021Коментари (0)1433
© Varna24.bg
Днес от запад на изток ще премине атмосферен фронт. Преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след пладне над западната половина от страната, а вечерта и над североизточните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и след обяд ще се усили. Максималните температури ще са между 18° и 23°.

След временно намаление на облачността, в събота отново ще се заоблачи. На много места ще има и валежи от дъжд, главно в Южна България са възможни и гръмотевици. Отначало от изток-североизток до вечерта вятърът ще се обърне от северозапад и температурите ще започнат да се понижават.

В неделя ще преобладава облачно време, с валежи, като с продължаващото застудяване, на места във високите полета на Западна България и в Предбалкана, а през нощта срещу понеделник и в Лудогорието, дъждът да се примесва и временно ще преминава в сняг.

Има повишена вероятност за значителни валежи: в събота - в югозападните райони, а в неделя - в Южна и Източна България. Според европейския модел за пронозиране ECMWF снежната покривка в някои планински райони ще се увеличи с нови 15-20 см. В ниското снегът няма да успее да се задържа за дълго. Натрупване, макар и в скромни количества, все пак е възможно в райони като Драгоман, Годеч, Трън, Дупница и Перник и Кюстендил.

В района на София също се очертава пролетен мокър снеговалеж. В сърцето на столицата покривка трудно ще се задържи, но в по-високите квартали в полите на Витоша, както и в околните възвишения на запад към Перник, на север към Петрохан и на изток към Витиня е възможно натрупване на сняг за часовете с по-ниски температури.

Усложнения в трафика в неделя следобед и в ранните часове на понеделник могат да се очакват по планинските пътища и проходи в Западна и Централна Стара планина, както и по тези в Родопите, Рила, Пирин, Витоша и по западната ни граница. 

В понеделник валежите ще спрат, облачността от запад ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще започне затопляне.

Във вторник ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще е сравнително студено, но дневните температури ще продължат да се повишават. В сряда в югоизточната половина от страната ще духа умерен и силен югозападен вятър, ще бъде топло и предимно слънчево с температури до 20-22°.

Над западната - отново ще се заоблачи, по-късно през деня на места ще превали, ще има и гръмотевици. От северозапад ще започне застудяване, с което в четвъртък и на изток температурите ще се понижат. Облачността ще е променлива, по-често значителна след обяд, когато отново ще превали, в Югоизточна България - с гръмотевици.



Още по темата: общо новини по темата: 285
10.12.2021 »
01.09.2021 »
07.04.2021 »
04.04.2021 »
03.04.2021 »
24.03.2021 »
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: