Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Средно с 30% е поскъпнала "Гражданска отговорност" през последната година
Автор: Екип Varna24.bg 13:24 / 10.01.2019Коментари (7)1386
©
Средно с 30% е поскъпнала застраховката "Гражданска отговорност" за шофьорите през последната година. Увеличението в цената на полицата е резултат от процесите на застрахователния пазар през 2018-та, но се усеща едва сега, твърдят застрахователи. Справка на съсловната асоциация показва, че през декември задължителната автозастраховка дори е поевтиняла.

По данни на застрахователите 250 лева средно е била цената на задължителната автозастраховка през миналата година, като е растяла поетапно, но увеличението шофьорите усещат масово едва сега. Главният секретар на Асоциацията на застрахователите Нина Колчакова обясни:

"Хората, които в момента установяват повишената ѝ цена, за последен път са си купували в края на декември - началото на януари миналата година. За една година действително има повишение на цената на "Гражданската отговорност". То не се е случило този месец или миналия месец".

Причините Колчакова обобщи така:

"В началото на миналата година застрахователните дружества завършиха с 55 милиона загуба от застраховка "Гражданска отговорност" през 2017-та година. Това се дължи на много високата щетимост на застраховка "Гражданска отговорност". Застрахователите нямаха друг избор, освен постепенно да започват да повишават цената. През миналата година тя тръгна осезаемо нагоре".

Застрахователните дружества по собствени формули отчитат и фактори като възрастта и мощността на автомобила, техническото състояние, опита на водача и редица други, които всеки застраховател сам залага. Тези фактори не са единни за пазара и влияят върху индивидуалните тарифи, защото придобилата вече скандална слава система "бонус-малус", която трябваше да взима под внимание и тези обстоятелства, отбеляза поредния си фалстарт. За причините дори застрахователите гадаят. След общественото обсъждане в началото на декември наредбата отново потъна, коментира Колчакова. Според нея тя е изключително важна на пазар като българския, където имаме най-високата смъртност от ПТП-та в целия ЕС. 

"Надяваме се институциите бързо да стигнат до някакъв балансиран подход по този въпрос", каза още тя.

Източник: БНР








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Повече от 30% е! Как ще са били на загуба миналата година - не ги ли е срам да лъжат така нагло! Банките и застраховките са ЛЕГАЛНАТА МАФИЯ!
+1
 
 
Тези са супер нагли да говорят глупости. Увеличение с 30%, да ама не. Увеличението е с около 60% за година!Пожелавам им свещи да си купят с тези пари. Алчни боклуци!
+4
 
 
Смотани измамници. То всеки, който плаща знае , че е с около 60% поскъпнала , ама се чудя аз как застрахователите работеха преди 5 години на 100 лв застраховка, а сега на 300 лв мрънкат, че са вътре и не стигат парите. Май май краденето яко е нараснало!
Aнонимен
на 10.01.2019 г.
+3
 
 
30% друг път, увеличението е повече от 50%! Специално при мен - от 170 на 280 (около 60%).
+3
 
 
да бе да, 30% - как ли пък не. октомври 2017 за малък автомобил плащах около 170 лв - октомври 2018 платих 260 лв - 90 лв разлика в случая не са 30%!!! А да не говорим, че ако се наложи да ползваш гражданска да си оправиш щетите за това, че някой те е ударил, без да имаш вина, ще се наложи доста да доплатиш от джоба си. Обезщетенията които изплащат за "ударени ламарини" са смешни, никой сервиз не работи с такива цени. Хем плащаме граждански, хем при ремонт си доплащаме солидно.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: