Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Срокът да станете учители със "Заедно в час" във Варна изтича през март
Автор: Пламена Николова 13:28 / 11.01.2022Коментари (0)854
©
Последна възможност да станат учители през програма "Нов път в преподаването" на фондация "Заедно в час" имат варненци до 15 март 2022 г.. Програмата за професионално и лидерско развитие вече 11 години обучава и подкрепя силно мотивирани хора с или без предишен педагогически опит да работят като учители и да допринасят за успеха на всички ученици в България. "Нов път в преподаването" вече работи в цялата страна и с разнообразен профил от училища.

Кандидатстването се осъществява на сайта zaednovchas.bg, като бъдещите учители преминават през три етапа на подбор, преди да получат предложение за участие в програмата.

"Нов път в преподаването" предлага на участниците специализирано обучение, подкрепа от ментор, намиране на позиция в училище, учителска правоспособност (ако участниците нямат такава), възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, професионални контакти и силни приятелства. Всички обучения, включени в програмата, непрекъснато се адаптират за нуждите на новите учители, като от 2020 г. има и специални модули за ефективно преподаване в онлайн среда.

Допълнителните възможности за съвременно обучение и подкрепата през двете години на програмата провокират все повече хората с педагогическо образование (наскоро завършили студенти по педагогика или педагози, които дълго време не са работили в училище) също да кандидатстват за програмата. 

От началото на тазгодишната кампания за нови учители през септември 2021 г. вече над 4000 души са проявили интерес към "Нов път в преподаването". По традиция най-много кандидати за учители има от големите градове на страната - София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора, завършващи студенти и млади професионалисти с до 10 години професионален опит. Освен от педагози, засилен интерес проявяват и кандидати, завършили икономически и технически специалности, което е новост в сравнение с предходни години.

Част от икономическите специалности позволяват квалифициране на кандидатите като учители по математика. Последните години това е един от предметите, за които има повишено търсене и недостиг на преподаватели в цялата страна. 

Всички кандидати за програмата "Нов път в преподаването" преминават през три етапа на подбор, преди да получат предложение за участие в програмата. Няма изискване кандидатите да имат учителска правоспособност. Ако нямат такава, одобрените участници придобиват квалификация в рамките на програмата. Необходими са завършена минимум бакалавърска степен до 1 септември 2022 г., желание за работа за успеха на всички ученици, и готовност за работа като учител на пълен работен ден за минимален период от две години. 

Участниците в програма "Нов път в преподаването" вече работят в училища партньори в цялата страна. Назначенията в училище зависят от наличните позиции в училищата и профила на участниците в програмата. През учебната 2021/2022 с програмата работят над 150 учители в 89 училища партньори в 20 области на страната - Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София-град, София-област, Стара Загора, Търговище и Шумен.

В област Варна "Заедно в час" работи от 2020 г. През настоящата учебна година в региона преподават 6 учители от програма "Нов път в преподаването" в 5 училища партньори на "Заедно в час" във Варна, Вълчи дол, Михалич и Провадия. Училища от областта участват и в другата програма на "Заедно в час" "Училища за пример", която подкрепя цели училищни екипи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: