Стана ясна причината за смъртта на Антоний Гълъбов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
16:54 / 22.09.2022
5914
Сега стана ясна каква е причината за внезапната смърт на политолога и социолог доц. д-р Антоний Гълъбов. Той издъхнал от масивен инфаркт, пише "24 часа".

Той е бил в базата на прокуратурата край Батак. Там е имало семинар на прокурори от цялата страна, а социологът е бил лектор. 

На вечерята след това Гълъбов станал от масата и се строполил. Издъхнал на място.

Аутопсията е показала, че сърцето му буквално се  е пръснало.

Съпругата на социолога е починала преди две години, той няма деца. Сега издирват брат му, за да го уведомят.

Доц. д-р Антоний Гълъбов е роден на 30 януари 1964 г. в София. Висшето си образование завършва през 1989 г. - специалност "Социология" в катедра "Социология" на Софийския университет “Св. Климент Охридски".

В периода 1987-1990 г. доц. Антоний Гълъбов е работил в  Научноизследователския институт за младежта, а по-късно и в Института по социология към БАН. Бил е експерт в Асоциация "Прозрачност без граници" и преподавател в Департамент "Политически науки" в Нов български университет. 

Доц. Гълъбов е водил университетски курсове в Нов български университет, в Софийския университет "Св. Климент Охридски", във Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий", в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

Бил е и консултант на български и международни неправителствени организации, работещи в сферата на изборите, човешките права, противодействие на корупцията, етнически и религиозни различия, прозрачност на местната власт.

Доц. Антоний Гълъбов е автор на монографии, студии, статии в сборници и научни списания, както и на статии, интервюта и коментари в национални всекидневници, седмични и периодични издания.

Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).