Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Стана ясно кога ни спират парното
Автор: Екип Varna24.bg 11:39 / 27.04.2023Коментари (0)614
©
Топлофикации обявиха, че започват поетапно спиране на порното. От ЕVN Топлофикация започнаха да спират отоплението то 24 април в Пловдив, с което настъпва край на отоплителен сезон 2022/23 г. Изключването на съоръженията ще се извърши поетапно в рамките на няколко дни. То е съгласно условията, посочени в Наредба за топлоснабдяването – "средната денонощна температура на външния въздух в три последователни дни е над 12 градуса", както и дългосрочната прогноза за времето, която дава информация за повишаване на температурите, обясниха от дружеството.

В случай че живущите в дадена сграда имат желание централното отопление да остане включено, е необходимо домоуправителите или упълномощените лица да уведомят дружеството на денонощен телефон 0700 1 7898 или в EVN Офис в Пловдив.

От "Веолия Енерджи Варна“ също уведомиха клиентите си, че във връзка с изпълнение на нормативните климатични условия обявява край на отоплителен сезон 2022/2023 г. за всички битови клиенти, считано от 28.04.2023 г. (петък) и започва поетапно спиране на абонатните станции за отопление и настройване на регулаторите в т.нар. "летен режим", след което топлоснабдяването ще покрива само нуждите за битово-горещо водоснабдяване.

Поради по-особените нужди на стопанските клиенти, в т.ч. училища, детски градини и др., техните абонатните станции ще останат включени за отопление, докато не заявят писмено искане за спиране (в случай, че вече не са го направили), посочват от "Веолия“. Засега от най-голямата топлофикация – столичната, все още не са обявили кога ще започне спиране на парното. Според изискванията на нормативната уредба компанията трябва да осигурява подаването на топлинна енергия към столичани в периода от 1 октомври до 30 април. Това обаче не означава, че парното се пуска и спира автоматично на тези дати.

Междувременно една от фирмите за топлинно счетоводство обяви, че започва отчитането на топлинни разпределители, индивидуални топломери и водомери за топла вода с визуален отчет, за сезон 2022/2023, в края на текущата седмица.

Повече от половината от клиентите на Нелбо в страната ще бъдат отчетени без влизане в дома им, тъй като са с монтирани дистанционни топломери и водомери за топла вода. Годишен отчет на уредите за дялово разпределение стартира първо в градовете Перник, Враца и Козлодуй.

Графиците с годишните дати за снемане на данни на клиенти с уреди без дистанционен отчет може да се проверят през сайта на компанията с въвеждане на абонатен номер. За всяка сграда с визуални уреди са планирани две дати за отчет като едната е с час в извънработно време. Клиентите на годишен отчет, предоставили свои контакти, се уведомяват и чрез SMS и/или имейл.

Абонатите с радио топломери, които нямат инсталирани водомери за топла вода с дистанционен отчет, също следва да проверят своите дати за годишен отчет на водомерите за топла вода и да присъстват на една от тях.

Отчетната кампания в столицата ще продължи до средата на месец юни. При невъзможност за присъствие в планираните дати за отчет, клиентите могат да се свържат с Нелбо, за да заявят извънредно платено посещение.

Компанията напомня, че осигуряването на достъп до всички имоти в една сграда дава възможност за коректното изготвяне на окончателна изравнителна сметка и липса на последващи корекции, поради неотчетени уреди. При неосигуряване на достъп до имота за отчет на уредите в законово определените срокове, начислението на топлинна енергия е на база максимално потребление за отоплителния сезон, предаде pariteni.bg.

Изравнителните сметки на клиентите в София ще бъдат  изготвени  и разпратени до 15 юли 2023 г. Всеки клиент ще получи индивидуалната си справка по избран лично от него начин. Общата изравнителна справка ще бъде предоставена на домоуправител на сградата-етажна собственост.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: