Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Станаха ясни брутални подробности за убийството, разтърсило цяла България
Автор: Екип Varna24.bg 13:48 / 29.12.2020Коментари (0)1753
© БНТ
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Стара Загора, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо Божидар Крумов.

Той е привлечен като обвиняем за убийството на Атанас Христов, извършено в периода от 02.12.2020 г. до 13.12.2020 г. в Стара Загора. Престъплението е тежко умишлено и в закона е предвидено наказание - лишаване от свобода от 10 до 20 години. При претърсване на жилището, обитавано от обвиняемия в кв. "Трите чучура“ в Стара Загора, са намерени и иззети нож и човешки торс, обвит в найлон, с липсваща глава, без ръце и крака.

В контейнер близо до блока са намерени горните крайници на пострадалия, които са били без длани. На 05.12.2020 г. при сепариране на битов отпадък двама работници открили долните крайници на пострадалия. Според експертна справка, изготвена на 14.12.2020 г., пострадалият е разпознат по татуировките на предмишницата на лявата ръка. Експертиза посочва, че намерените човешки останки са от едно и също тяло.

Апелативен съд – Пловдив прецени, че са налице и трите законови предпоставки за задържането под стража на обвиняемия. Въз основа на събраните доказателства, резултати от експертизи и разпити на свидетели, съдиите считат, че е налице обосновано предположение, че задържаният е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен.

До момента Крумов не е осъждан, но поради високия размер на предвиденото в закона наказание, механизма и начина на извършване на престъплението, съдът счита, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление при една по-лека мярка за неотклонение. Още повече, че начинът, по който Крумов се е опитал да се отърве от трупа на пострадалия, чрез неговото разчленяване и изхвърляне на отделните му части в контейнери за боклук, определя обвиняемия като лице с изключително висока степен на обществена опасност.

Определението на Апелативния съд е окончателно. Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, който се намираше в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и служебният защитник.



Още по темата: общо новини по темата: 2
15.12.2020 »
14.12.2020 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: