Станаха ясни брутални подробности за убийството, разтърсило цяла България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:48 / 29.12.2020
1783
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Стара Загора, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо Божидар Крумов.

Той е привлечен като обвиняем за убийството на Атанас Христов, извършено в периода от 02.12.2020 г. до 13.12.2020 г. в Стара Загора. Престъплението е тежко умишлено и в закона е предвидено наказание - лишаване от свобода от 10 до 20 години. При претърсване на жилището, обитавано от обвиняемия в кв. "Трите чучура“ в Стара Загора, са намерени и иззети нож и човешки торс, обвит в найлон, с липсваща глава, без ръце и крака.

В контейнер близо до блока са намерени горните крайници на пострадалия, които са били без длани. На 05.12.2020 г. при сепариране на битов отпадък двама работници открили долните крайници на пострадалия. Според експертна справка, изготвена на 14.12.2020 г., пострадалият е разпознат по татуировките на предмишницата на лявата ръка. Експертиза посочва, че намерените човешки останки са от едно и също тяло.

Апелативен съд – Пловдив прецени, че са налице и трите законови предпоставки за задържането под стража на обвиняемия. Въз основа на събраните доказателства, резултати от експертизи и разпити на свидетели, съдиите считат, че е налице обосновано предположение, че задържаният е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен.

До момента Крумов не е осъждан, но поради високия размер на предвиденото в закона наказание, механизма и начина на извършване на престъплението, съдът счита, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление при една по-лека мярка за неотклонение. Още повече, че начинът, по който Крумов се е опитал да се отърве от трупа на пострадалия, чрез неговото разчленяване и изхвърляне на отделните му части в контейнери за боклук, определя обвиняемия като лице с изключително висока степен на обществена опасност.

Определението на Апелативния съд е окончателно. Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, който се намираше в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и служебният защитник.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
15.12.2020 Касапинът от Стара Загора се скарал с жертвата си заради жена
14.12.2020 Стара Загора шокирана от зловещото убийство
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).