Станишев: На правителството му липсваше базисна политическа и коалиционна култура

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:08 / 31.07.2022
981
Няма достатъчно зрялост от политиците, за да разберат, че преминаваме през такъв период, че действително е нужна достатъчно широка коалиция, която да решава проблемите на хората. Такава позиция изрази лидерът на ПЕС Сергей Станишев в студиото на "Събуди се" по Нова тв.

"Това правителство, което си отиде, имаше заложени няколко изначални фундаментални дефекта. Първо - в хода на преговорите, които започнаха много красиво, се стигна до преговори само по темите, по които всички бяха съгласни. Където имаше различия - се отхвърляха в бъдещето", смята той.

Мнението на Станишев е, че е липсвала базисна политическа и коалиционна култура. "Коалиция не се прави, ако не се уважавате взаимно. Тук опира и до такта на премиера и до това всяка партия да се чувства важна и зачетена. Когато разбираме от медиите, че лидери на партии не са си говорили с месеци, какво очакваме като резултат - ще се взриви", каза той.

По думите му третият мандат е бил предрешен като неуспех. "Още повече, наблюдавам поведението на ПП. Те, като че ли, са убедени, че заради начина, по който беше свален председателят на парламента, много добре могат да разиграят предизборно темата на жертвата и да спечелят изборите", коментира още лидерът на ПЕС.

Според него БСП излиза от управлението със сериозни репутационни щети сред избирателите си и тежко разколебаване сред тях. "БСП каза: "Бяхме против спирането на договора с "Газпром". Това обаче се случи март, сега сме юли. Какво направи БСП в правителството, за да се коригира това нещо? Нищо! От ПП налагаха политики, без да се съобразяват с чувствителността и мнението и на БСП, и на избирателите", категоричен е Станишев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (865):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
26.01.2023 Георги Свиленски: БСП направи възможното и това, което очакваха българските граждани
27.12.2022 Юрий Асланов: Политическа нестабилност ще се прилее в икономическа и остро ще се усетят социалните последици
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Слави Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).