Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Стефан Вълдобрев претърпял тежка катастрофа, заради която е бил обездвижен дълго време
Автор: Георги Кирилов 13:19 / 21.07.2021Коментари (2)1883
© БГНЕС
Стефан Вълдобрев, който е на турне с "Обичайните заподозрени" и представят новия албум "Жълт код", е женен за ученическата си любов Яна, която е юрист. Двамата се срещат в Езиковата гимназия в Стара Загора и играят заедно в театралната трупа, от която се познават и с журналиста Венелин Петков, с когото и днес са близки приятели.

Стефан и Яна сключват брак през 1996г., а две години по-късно се ражда дъщеря им Мария. 1998 г. е преломна в живота им. Случва им се най-голямото щастие, ставайки родители, а през лятото трябва да преминат през сериозно изпитание. Стефан Вълдобрев претърпява тежка катастрофа, след която е обездвижен за дълго време. Певецът-композитор преодолява този период и се завръща към работата си променен.

"Направи ме по-смирен, дори суеверен. По-вглъбен и по-временен. Тогава дойде този момент, в който започнах да си казвам, че трябва да се правят само важните неща, само смислените, само тези, които ти носят радост", казвал е Стефан Вълдобрев. Той прекарва месец в болницата в Бургас, а после и месец в Медицинска академия в София.

Певецът-композитор, който е и режисьор, рядко говори за този труден период. Изтъквал е, че е преминал през доста премеждия, но те съвпаднали и с най-голямата радост – раждането на дъщеря му Мария. Тъкмо тогава Стефан Вълдобрев жъне и невероятни музикални успехи. Албумът му "Към" се превръща в безпрецедентен хит, оглавявайки всички национални чартове. В него са песните "Рай", "Едно", "Към", "Да" и "Вълк" и буквално звучат отвсякъде, както "По-полека" от лятото на 2016 г. "Тези две неща някак си взаимно се смесиха и ти дава сила някак си да преминеш нататък", казвал е талантливият артист за премеждията и радостите.

Преломен момент Стефан Вълдобрев има и в професионален план, когато известно време е на щат в театъра, но работата не му носи удовлетворение. Тогава участвал и в пиеси, които не били по вкуса му. В един момент взел решение да сложи край това и заминал за Прага, където в периода 2006-2007 г. специализира кино-режисура в Чешката филмова академия ФАМУ. Може би е имало и други вътрешни натрупвания, за да се реши на такава промяна, но отиването на работа, без да изпитва удоволствие и радост, била много важна причина. А за него това е изключително важно. Да бъде професионалист, че актьорът трябва да играе всеки път като за първи път, защото публиката е друга, тези уроци той помни от учителите си в НАТФИЗ Тодор Колев, който му е и кум, и проф. Крикор Азарян. "Бъдете като деца, учудвайте се", казвали учителите.

Вероятно на тази отдаденост и искрено удовлетворение от работата си във всяка сфера, в която твори, Стефан Вълдобрев дължи забележителните си успехи. Той е актьор, композитор, музикант, певец, филмов режисьор. Винаги е учудвал с разнородната си дейност, креативност и професионализъм. И няма как да е иначе, имайки предвид, че е попивал отношението към работата и ценни уроци от Тодор Колев и проф. Крикор Азарян. Много от качествата си Стефан Вълдобрев взел от родителите си. За него казват, че честността и искреността му личат явно. И още стремежът към това да си достоен и да си свършиш добре работата си.

Стефан Вълдобрев измерва успеха с това, когато види, че хората пеят песните му. Звучи като клише, но е вярно, подчертавал е музикантът, който на 20 май празнува 51-вия си рожден ден. Иначе успехът е относително нещо. През годините толкова много негови песни са ставали хитове, толкова много негови роли са се харесвали, наградите му също трябва да се отбележат. И все пак хората да пеят песните му е най-важното мерило за него за успеха. А той има щастието да е от музикантите, пред чийто очи се сменят поколения публика, и пак да пеят песните му, дори по-ранните му хитове помнят, като емблематичната песен "Обичам те, мила".

"Той е от типа лидери, които само с присъствието си и с позитивното си излъчване успяват да убедят хората да се чувстват добре. Не просто да правят нещо, а да се чувстват добре, правейки нещо. Можеш да говориш с него на много теми", казвал е Венелин Петков за Стефан Вълдобрев и е допълвал, че неговата искреност се усеща. Журналистът, който дълго време бе сред най-известните лица на Би Ти Ви, познава началото на любовта на Стефан и съпругата му Яна. "Едновременно много сходни като черти от характера в някакво отношение и страшно различни", казвал е той. Допълвали се взаимно, пише още "Уикенд".



Още по темата: общо новини по темата: 2879
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/480 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Втора лига сезон 2023/24
Бюджет 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (390) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1600) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: