Стефан Янев отстрани Пламен Моллов от партията си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
20:29 / 14.06.2022
923
Пловдивчанинът и ректор на УХТ Пламен Моллов няма да остане част от партията на Стефан Янев. Това съобщи самият Янев по NOVA NEWS.

Причината са твърдения за подкуп към изпълнителния директор на БАБХ проф. д-р Христо Даскалов. 

"Учредяването на партията предстои да се проведе тази неделя в НДК. Г-н Моллов при тези разкрития няма да бъде част от учредителите. Когато се направят разследванията и се изчисти името – тогава може да мислим", посочи Стефан Янев.

"В устава на новата партия ще има достатъчно механизми, с които хора, които искат партийно членство и го получат впоследствие да бъдат отстранявани при наличие на съмнения за злоупотреби или нарушения на законите", допълни Янев.

"Доброто име на всеки един човек е важно", заключи той.

Според него по-скоро вървим към предсрочни избори и това по думите му е "логично и правилно от гледна точка на демократичното развитие на страната". В коментар на въпроса дали такива избори би бил служебен премиер, той посочи:

"По тази тема не съм разговарял с президента Радев, тъй като очевидно се занимавам със собствен партиен проект и няма как да мислим за подобна съвместна изява. Всъщност не очаквам такова предложение и не бих го приел, тъй като имам достатъчно работа с партийния проект".

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Обрат: Нулевата ставка все пак ще остане до края на 2024 година, ...
Важно е българският военнослужещ да се чувства мотивиран, удовлет...
"Украинска помощ": Осигурени 295 млн. лв. за фермерите, изплащат ...
Нова промяна при изплащане на обезщетения за безработица одобри п...
Решиха: Без реклама на хазарт в медиите
Вертикалният газов коридор: "Булгартрансгаз" отвори офертите по п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).