Стефан Янев с партия до началото на май

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
11:22 / 14.04.2022
791
Стефан Янев се очаква да учреди партията си до началото на май. 

"Учредяването на формацията ще се случи до началото на май", уточни бившата заместничка на Янев във военното министерство и шеф на кабинета му като служебен премиер Ралица Симеонова. Днес тя е един от двигателите на бъдещия проект.

"Партията ще бъде учредена, когато рекрутираме достатъчен брой хора, споделящи сходни политически идеи и възгледи, тоест когато е налице необходимият за една подобна формация човешки капитал", обясни Симеонова пред "24 часа".

Тя посочи и къде се позиционира партията - в "националноконсервативния спектър".

"Акцентът в новия проект ще бъде поставен върху традиционните ни ценности, значимостта на семейството, необходимостта от отстояване на държавността, съхраняване на националната ни идентичност, на нашия културно-цивилизационен код. Родолюбието, грижата и отговорността към бъдещето на нацията, отстояването на националните интереси, съхраняването и утвърждаването на българската държавност ще бъдат основа и цел на всяко политическо решение и действие. Считаме, че външната политика следва да гарантира достойно място на България като равноправен субект в системата на международните отношения, включително в съюзите и организациите, в които страната участва", посочи бившата заместничка на Янев във военното министерство. 

"Същевременно смятаме, че имаме осезаема нужда да ревитализираме нашата икономика посредством стимулиране на частната инициатива и създаване на възможности за нейната пълноценна реализация. Това може да се случи единствено чрез ефективна институционална рамка – работещи и предвидими правила, както и чрез ефективен правоприлагащ апарат, който да гарантира първата детерминанта", допълни Симеонова.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).