Стойчо Кацаров: Апартаментът в болница "Лозенец" може да се е използвал покрай незаконните трансплантации

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:27 / 11.06.2023
973
Изключено е луксозният апартамент в бившата правителствена болница "Лозенец" да е използван за нуждите на специални хора от върховете на държавата. Това коментира бившият здравен министър Стойчо Кацаров в ефира на NOVA.  

"Аз бях министър на здравеопазването и не знаех, че съществува, камо ли пък някой друг. Какво ще прави в апартамента президентът или министър-председателят? Те, ако постъпят за лечение, няма да е в апартамента с джакузи и сауна. Болният лежи в болнична стая", подчерта той.

Най-важният въпрос за Кацаров е как е възможно да се изгради луксозното помещение. "В тази болница работят няколкостотин души. Никой не е видял това? Фирмата, която го е изграждала - не знае? Защо всички хора са си мълчали чак до ден днешен", пита бившият министър.

Относно предположенията, че в една от стаите на апартамента има стена с възможни подслушвателни устройства, той каза: "Имам спомен, че ми докладваха, че е имало такива подслушвателни устройства, когато гръмнаха скандалите 2021 г. и че са предприети мерки да бъде прекратено подслушването. Слушали са вероятно хора, които са посещавали болницата"

Преди две години разследване показа, че в болницата е имало нерегламентирани трансплантации на мними хора от Украйна и Молдова. Според Кацаров е възможно апартаментът да е бил използван от такъв тип клиенти, "за да се опази в тайна случващото се".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Доброволци реновират пансиона за родители към детската онкохемато...
След потопа в Плевен: 400 болни и възрастни, голяма част от които...
"Медицински надзор" потвърди, че 104-годишната жена, изписана от ...
Борисов: Ние доказахме, че другите са аматьори, за мъка на технит...
Димитър Главчев и ръководената от него делегация се поклониха на ...
В Сливен: Близо 50 деца от детска градина в града са с хранително...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).