Стоян Влаховски: Условията за развитие на бизнес на световно ниво в България са добри

Автор: Живко Кръстев
Коментари (0)
13:47 / 28.02.2024
1317
В България има предприемаческа екосистема, но не достатъчно развита. Цялата общност може да е малко по-единна. Това каза Стоян Влаховски – организатор на събитието и основател на Unicorns.bg, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

За да бъде една предприемаческа екосистема успешна, предприемачите трябва да са амбициозни, трябва да има инвеститори, които да повярват в идеите, и талантливи хора, които да ги изпълнят, изброи той. "И в трите аспекта виждам прогрес в последните години в България. Има все повече хора, които работят по стартъпи и нови фирми, които работят по нещо иновативно. Има все повече инвеститори и организации от инвеститори, които дават пари за такива проекти. Има и все повече онлайн обучения, които помагат на хората да напреднат в сфери като маркетинг, финанси, програмиране“, посочи Стоян Влаховски.

Според него условията в България за развитие на бизнес на световно ниво са добри. Данъците са едни от най-ниските в Европа, а качеството на интернет е на световно ниво, допълни той.

UnicornsBG е онлайн общество, което има за цел да събере на едно място предприемачи и стартъп основатели. В това общество младите предприемачи могат да намерят съоснователи на компаниите си, финансиране, валидиране на идеите си. Зад UnicornsBG стои екип от 13 души.

Тази вечер в 19.30 часа Стоян Влаховски организира "Startup Talks“. "Целта е да събере младите предприемачи в България, бъдещи и настоящи основатели на фирми, инвеститори, експерти в различни сфери на едно място. Фокусът на събитието е създаването на контакти между тях, защото контактите наистина променят животи“, обясни предприемачът.

 

 

 

 

 

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Мундров: Да върнем доверието в машините, след това да вървим към ...
Почернена майка и автоинструктор: 500 лева кеш и взимаш шофьорска...
НИМХ сложи край на жегите с прогнозата си за близките дни
Красимир Георгиев, АКАБ: Целта е кандидат-шофьорите да отиват под...
Опасно: Близо 500 000 души у нас страдат от хранителни разстройст...
Борисов: С нашия глас ще направим така, че ЕС да се управлява доб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).