Страхотна инициатива превръща любима песен в символ на надеждата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:18 / 25.03.2020
1768
"Ако си дал" е иницатива на радиостанциите в България. Те се обединяват в подкрепа на медиците, фармацевтите, медицинските сестри, доброволците, както и всички, които се борят с COVID-19.

В знак на съпричастност от 25 март, в рамките на три дни, в последните минути, точно преди всеки кръгъл час, българските радиа ще излъчват една от най-обичаните български песни в изпълнение на Емил Димитров – "Ако си дал". 

"Знаем, че преди месец-два самите медицински работници протестираха заради малките си заплати. Тогава никой не излизаше да им пляска, а напротив – хората даже се питаха какви са тези, които се барикадират в Партийния дом", коментира Тодор Милев от радио Витоша.

"Това, което правим е една прекрасна инициатива. Тя стартира днес в 8 часа. Включиха се над 30 от най-слушаните радиостанции в България. Избрахме песента на Емил Димитров, за да покажем, че чрез силата на радиото подкрепяме всички, които не са си вкъщи като нас, а там, където трябва да се помага на хората", каза още той.

"Очакваме обратната връзка да бъде страхотна. Песента "Ако си дал" има особено силно влияние върху хората и то не само заради мелодията, а и заради текста", каза Богдана Трифонова – радиоводещ в БГ Радио.

"Много е мило, че радиобранша, който обикновено не е много единен, се обедини. Решението беше на АБРО. Всичко това като организация се случи за по-малко от 24 часа", разказа радиоводещият в "Меджик ФМ" Димитър Павлов.

"Всички ние продължаваме да парвим това, което правихме и преди извънредното положение. Не нагнетяваме допълнително обстановката с негативна информация", каза Драгомир Керелезов от радио "Енерджи"

Виж коментарите (0)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).