Страхотна новина за пленения край бреговете на Бенин българин!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
17:32 / 25.05.2020
1700
Българският капитан, отвлечен от пирати край бреговете на Бенин в Африка, вече е на свобода и се намира в европейска държава. Това написа в профила си в социалната мрежа министърът на външните работи Екатерина Захариева. Тя добавя, че се очаква той съвсем скоро да се завърне на територията на страната ни.   

Припомняме, че 11 от членовете на екипажа бяха освободени по-рано, но капитанът и седем от моряците останаха в пиратски плен. Корабът плава под португалски флаг, а транспортната компания, която го обслужва, е базирана в Германия. По разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева по случая работиха активно дирекция "Ситуационен център" на МВнР, българските посолства в Абуджа, Рабат, Берлин, както и Постоянното представителство на България към Службата на ООН и другите международни организации в Женева.  Действията бяха координирани и с Изпълнителна агенция "Морска администрация".

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Димитър Главчев: Служебното правителство няма да влиза в политиче...
Без реклами на хазарт в медиите, изключение само за спортния тота...
Лена Бориславова проговори за фалшифицираните документи
В комисия: "Алтернативният данък" за гъбарите да отпадне, а нулев...
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
Казаха какво е състоянието на простреляното в главата 2-годишно д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).