Стрелба на детска площадка, има пострадал

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:58 / 03.07.2022
760
Стрелба на детска площадка в София завърши с пострадал. Причината била безобидна забележка. Изстрелите са произведени в столичния квартал "Студентски град". Двама мъже са задържани след стрелба на детска площадка в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът за стрелбата на детската площадка в жк. "Студентски град" е получен вчера около 18:40 часа. Незабавно пристигналите екипи от служители на 07 РУ са установили на място пострадалия мъж. Той обяснил, че малко по-рано е бил нападнат от двама мъже, заради отправена забележка. Те му нанесли побой, а единият от  тях произвел изстрели с пистолет, след което избягали в неизвестна посока. Пострадалият е прегледан в болница от където е освободен за домашно лечение с порезни рани на главата и охлузвания по тялото, без опасност за живота.

Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства. В рамките на оперативните действия са задържани двама мъже – 19-годишен от София и  36-годишен от с. Лехчево, с криминалистически регистрации. В жилище обитавано от задържаните в жк. "Студентски град", са намерени и иззети 3  газови пистолета.

Образувано е досъдебно производство по чл.144, ал.3 от НК.  Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства около случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

"Майките от нашия блок направиха забележка на две жени, защото замърсяваха района. Дойдох и учтиво ги помолих да не си хвърлят боклуците. Те се обидиха и явно са се обадили на техни познати. Дойдоха двама мъже. Опряха ми пистолет в главата и ме напсуваха. Получих удар по главата. Имам много шевове. Единият от мъжете произведе три изстрела. Мой съсед дойде и се развика. Тогава избягаха", разказа пострадалият Диан Дянков пред Нова телевизия. И допълни, че ще си търси правата.

"Не ги познаваме, разбрахме, че живеят в района. Често има подобни проблеми", сподели Деян Рачев, свидетел на престъплението.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).