Строителен експерт каза какво трябва да направим в апартамента си, за да не може след време да разпознаваме съседа по походката

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:09 / 27.04.2024
1414
Апартаментите на приземния етаж се нуждаят от шумоизолация. Това каза строителният експерт Федор Василиев.

Той отбеляза, че в монолитна нова сграда или старите панелни блокове, където няма висококачествена звукоизолация, след известно време можете да разпознаете съседите си по походката им.

"Външният акустичен шум обикновено идва от улицата и от входа и прониква през пукнатини в стените, прозорците и вратите: гласове на съседи, музика, тропот на крака. 

Пластмасов прозорец с двоен стъклопакет, за предпочитане с двоен стъклопакет, ще ви помогне да се отървете от тях. 

Ако чуете шумове от входа, поставете нова, за предпочитане дебела, врата с няколко уплътнителни контура“, каза строителният експерт.

Той добави, че в панелните блокове запечатването на т. нар. "шевове“ между панелите помога за намаляване на шума от улицата, но с годините ефектът отшумява. 

По отношение на подовите настилки той посъветва да се постави ламинат или линолеум върху по-дебела подложка. 

"Повечето нови сгради са направени от стоманобетон, който няма кухини, така че вибрациите се предават добре през него – тропането с крака, звук от пренареждане на мебели и други. За да е още по-добра звукоизолацията на пода, в определени помещения може да се поставят мокети“, подчерта Василиев. 

"За стени и тавани използвайте плочи ZIPS - това е комбиниран материал за облицовка без рамки, който комбинира гипсокартон и минерална вата. По-добре е да изолирате цялата спалня и само пода в хола и коридора, където хората ходят много“, отбеляза Василиев. 

"Шумът може да проникне и през малки отвори, например през пукнатини или места, където тръбите минават през таваните, за да премахнете тези шумови мостове, внимателно запечатайте всички пукнатини и намажете отворите, където минават тръбите, със специален виброуплътнител“, съветва той.

Освен това той каза, че когато купувате апартамент в многоетажна сграда, трябва да вземете предвид вероятността от лоша звукоизолация. Добре е да знаем предварително с какво хора ще си имаме взимане-даване, ако се нанесем във въпросния имот, пише още сайтът "Блиц".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Финансистът и икономист д-р Войнов каза какво трябва да направим ...
Екатерина Захариева: Нуждаем се от стабилно правителство с минист...
Митрополит Антоний: Епархията на Николай Пловдивски, въпреки "Рол...
Контрабанден зехтин: Над 3000 литра бяха задържани на "Капитан Ан...
Д-р Илиев за новия вариант на COVID-19, наречен "флирт": Не е лек...
Председателят на Съвета на ректорите: Липсва дългосрочна целеполо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).