Студентите притеснени заради високите цени на тока, обмислят да поискат съдействие от медиите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:58 / 15.12.2021
753
Народните представители гласуваха за създаването на временна комисия, която ще се занимава с енергийната криза и високите цени на тока. Предложението е на "Продължаваме промяната“. Коалицията предложи тя да работи в срок от 1 месец, а идеята е да се дават работещи решения, във връзка с овладяването на галопиращите цени на електроенергията, които не са тайна за никой. 

На този фон студентите са притеснени заради цената на тока в общежитията и този път не смятат да си замълчат. Публикация във Фейсбук групата "Общежития СУ" започва да придобива все по-голяма популярност.

"Здравейте на всички! Очертава се, че няма да има никакво развитие с нормализиране цените на тока за общежитията, предлагам всички дружно да се съберем да извикаме медиите и публично да споделим общия ни проблем! Трябва общежитията да са на битов ток, а не промишлен! Ако си замълчим този път ще си плащаме високите сметки и нищо няма да се промени!", пише потребител на социалната мрежа.

Масово участниците в групата са съгласни с мнението. Ето и част от коментарите им:

"Както предложих и преди това, нека напишем отворено писмо до ректора, било то дори в дигитален вариант. Нека се създаде месинджър група с хората,които биха искали да участват и да се направи нещо по въпроса!"

"Не стига, че от чешмата тече кал , чувам какво си говорят през стените съседите 3 етажа отгоре, хлебарките си правят парти в банята всяка вечер, пък и такива сметки да плащам, ай сиктир" 

До къде ще стигне поставеният въпрос, предстои да разберем. Припомняме ви, че преди време отново обърнахме внимание на казуса, когато студенти започнаха да публикуват месечните си сметки за ток.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).