Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Събев на среща с автошколите: Хората трябва да преминат през такава подготовка, през такива иглени уши, че да придобият необходимите умения
Автор: Екип Varna24.bg 20:28 / 19.05.2022Коментари (0)1162
©
Убеден съм, че хората, които участват в движението по пътищата трябва да преминат през такава подготовка и изпити, през такива иглени уши, че да придобият умения, с които да избягват драматични ситуации на пътя. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев на среща с представители на съюзи и асоциации на преподаватели в автошколи. В разговора по инициатива на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация“ участваха още заместник-министър Николай Найденов и заместник-председателя на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата“ Димитър Илиев.

Срещата бе проведена след като предварително бяха събрани предложения на преподавателите на кандидатите за водачи. По време на дискусията днес още веднъж бяха формулирани проблемите и нуждите от промени.

Започва да работи експертна група по подготовка на правна рамка, която да коригира действащите нормативни документи като бъде следвана Концепцията за обучение по безопасност на движението по пътищата. Тя ще се ръководи от заместник-министър Николай Найденов и ще включва заместник-председателя на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата“ Димитър Илиев, директора на "Автомобилна администрация“ Георги Палагачев, представители на Министерството на образованието и науката, както и на автошколите. След като се подготвят материалите, те ще бъдат изпратени на участниците в днешното събитие. Предложенията ще бъдат обсъдени отново на следваща среща.

Целта е повишаване на безопасността на пътя и намаляване на жертвите, каза министър Събев. "Вие сте личности на терен, разчитаме да си кажете мнението за това какво трябва да бъде променено по отношение на изпитните и обучителните материали, както и практическото обучение. Ангажирани сме заедно в един много важен процес. Благодаря за отговорността, за предложенията, които давате и за желанието заедно да продължи изработването на правната рамка“, каза накрая министър Събев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: