Събраха над 150 чувала боклук от Паша дере и плажа на Поморийското езеро

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:36 / 15.04.2014
842
Поморийското езеро и Паша дере бяха двата плажа, почистени от доброволци през втория уикенд на месец април. В рамките на почивните дни 80 доброволци успяха да съберат над 150 чувала боклук, по-голямата част от който под формата на пластмаса.

"На плажа до Поморийско езеро разчитахме предимно на голямата група, с която пътувахме заедно от София, с много малко изключения. Докато на Паша дере се присъединиха както местни хора, така и доброволци от Украйна, живеещи във Варна, а и туристи от Малайзия", споделяторганизаторите.

Акцията се инициира за четвърта поредна година от Surfrider Foundation Sofia с подкрепата на поддръжници и доброволци, които обединяват сили в името на по-чисти плажове по Черноморието. Инициативата е част от общо над 850 събития, които стартираха през март в различни точки на света и ще продължат до края на годината. Така България се присъединява към над 40 държави, подкрепящи проекта Ocean Initiatives, който вече 19 години цели да алармира за проблема със замърсяването на водните басейни и прилежащите им брегове и плажове.

От Surfrider също така припомнят, че акциите по почиствания на плажове не свършват дотук. Всеки един човек или група от хора, които желаят да върнат жеста към нашето море, могат да го направят, като организират самостоятелно почистване.

Тази година организацията си поставя за цел да насочи общественото внимание към изхвърлянето на боклук навсякъде на сушата, защото той в края на краищата попада в морето и океана. Веднъж попаднал в океана замърсителят може да бъде пагубен за неговите обитатели, което да се отрази дори и на хранителната верига при хората.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Командирът на въздушната линейка: Полетът е преминал без сътресен...
Ново земетресение люшна Югозападна България
Излязоха резултатите от НВО и матурите, вижте ги
За граничната бразда: Нови 110 високопроходими автомобила за ГДГП...
Въздушната линейка успешно транспортира жената от Сандански до Со...
МО: Недопустимо въвличането на армията в предизборна кампания


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).