Съдбата наказа асеновградчанката, измамила над 150 души - падна в банята, пипна инфекция

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
20:00 / 08.04.2022
1043
Асеновградчанката, която измами над 150 души с екзотични екскурзии, днес не дойде в залата и делото бе отложено, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Адвокатът й съобщи, че паднала в банята, отишла по спешност в болницата, там и направили писиар тест и се оказало, че е болна от ковид.

Сега ще трябва да изтече карантината. За да удостовери това, обаче тя представя пред съда един хвърчащ болничен лист, който не е придружен с медицинско удостоверение от лекарска комисия, каквато е изискването на закона за неявяването в залата на подсъдими по тежки обвинения. Прокурорът по делото дори изтълкува неявяването и като "неуважително, по формална причина".

Адвокатът на подсъдимата се опита да я оправдае, като каза, че "медицинските лица са виновни, че не са издали документ по изискванията на закона, а тя няка как да знае това". Като я чул, говорела носово, което означавало, че не лъже за болестта.  

Прокурорът обаче не се съгласи с довода, като каза, че ако подсъдимата не знае, какво пречи на адвоката и да и каже какво се изисква.

Нещо повече. С неявяването си, Ана си издейства и нова искане от прокуратурата за промяна на мярката и за неотклонение. До сега тя е на свобода под гаранция, която е платила. Следващата мярка, която прокуратурата ще поиска за нея, със сигурност ще е по-строга – домашен арест, или задържане под стража. В момента подсъдимата асеновградчанка живее в София.

В крайна сметка съдът постанови днес да се изиска документ от РЗИ София за доказване на карантината на Ана и насрочи делото за 5 май, когато ще се гледа и искането на прокуратурата за нова мярка. В залата ще трябва да дойдат отново призованите за днес 10 свидетели.

Хората си тръгнаха разочаровани заради поредното разкарване, но и някак си доволни, че прокуратурата е взела здраво в ръце случая с измамницата, като съблюдава стриктно дали тя не разиграва правосъдието, като финтира съдебния процес.

Бившата служителка на туристическа агенция от Асеновград е измамила 150 души от 19 населени места с общата сума 718 150 лева за обещани екзотични екскурзии. Престъплението е извършвано в периода от неустановена дата през месец ноември 2016 г.  до неустановена дата в края на месец април 2019 г. в Пловдив, Асеновград, Първомай, Пазарджик, София, Варна, Бургас, Провадия, Карлово, Клисура, Пирдоп, Септември, Лом, Благоевград, Ихтиман, Русе, Пещера, Дулово и с.Черник, обл. Силистра. Тя е възбудила и поддържала заблуждение у различните лица и с това им е причинила имотна вреда с различни суми.

Въпреки, че вече не е била служител  на туристическа агенция, тя е предлагала екскурзии на ниски цени до различни дестинации – Дубай, Маракеш, Малдиви, о.Бали, Зинзибар, Пунта Кана, Москва, Япония и др. Намирала желаещи да се запишат за екскурзии от познати, приятели и предишни клиенти на агенцията, в която работила.

На познатите казвала да предлагат нейните оферти и да събират пари от други желаещи, като при записване и плащане на определен брой лица за предлаганите от нея екскурзии, те ще пътуват безплатно.

Ана си набавяла средства и като мотивирала различни лица да й предоставят заем или да инвестират в "бизнеса й“.   По този начин има и хора, които са "изгорели“ с по 50 000 лева.

Виж коментарите (2)

Още по темата (2):
06.05.2022 Неочакван обрат с измамените туристи - Ана си призна всичко
12.03.2022 Делото срещу асеновградчанката, която измами десетки с екскурзии до Дубай и Занзибар, e все по-далеч от финалната права
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).