Съдиите, пуснали Полфрийман: Трябва незабавно да напусне Бусманци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:15 / 10.10.2019
847
Съдебният акт за предсрочно условно освобождаване на Джок Полфрийман подлежи на незабавно изпълнение. Това се казва в становище на състава с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, които на 19 септември пуснаха австралиеца от затвора. В момента той се намира в центъра за настаняване на чужденци в Бусманци. Становището е публикувано на сайта на Софийския апелативен съд.

"Във връзка с публичните изявления, отразени по случая за условното предсрочно освобождаване на австралийския гражданин Джок Полфрийман, в това число и прессъобщението на прокуратурата от 8 октомври, което отразява изявление на главния прокурор пред австралийския посланик, съдържащо твърдение за незаконност на състава, съдебният състав отбелязва, че на този етап никой от членовете му не разполага с възможност да коментира огласените твърдения за пристрастност", се казва в становището. Това било така, защото имало висящо дело пред ВКС..

"Инициираната с искането на главния прокурор процедура за възобновяване на делото не променя този факт", казват тримата съдии.

"Всякакви спекулации досежно изпълнението му, в това число и отнесените до бъдещото произнасяне на ВКС по отправеното искане за възобновяване, не са в съответствие с установения правов ред. Ако са налице други основания за задържането на чуждия гражданин, различни от тези по делото, то следва да се изтъкват именно те, а не предстоящото произнасяне на върховната съдебна инстанция", са казва още в становището на тримата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).