Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Съдът остави в ареста убиеца Викторио, той се смята за звезда
Автор: Екип Varna24.bg 08:56 / 07.11.2018Коментари (0)2010
© БГНЕС
Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста Викторио Александров, обвинен в убийството на приятелката си и едногодишната им дъщеричка. В съдебната зала днес Александров отново отрече да си спомня за убийствата, описа се като "объркан човек, който не знае какво прави" и поиска да бъде пуснат под домашен арест. По думите му нямало опасност да се укрие, защото пред дома му щяло постоянно да има журналисти. Съдът обаче потвърди решението на първата инстанция и го остави за постоянно в ареста, съобщава "Дарик".

23-годишната Дарина Министерска бе открита убита с пистолет в дома си в кв. "Надежда" миналия понеделник. След няколко часа край Горни Богров бяха намерени простреляни едногодишната й дъщеричка Никол и приятелят на Дарина – Викторио Александров, който бе направил опит да се самоубие. Никол почина на следващата сутрин, но лекарите спасиха Александров. 3 дни по-късно той се яви в съдебна зала и поиска да бъде пуснат под домашен арест.

Същото искане Александров направи и днес на втора инстанция. Той отново отрече да си спомня да е убивал приятелката и дъщеря си и се описа като "объркан човек, който не знае какво прави".

Отрече и да е "убиец, крадец или каквото и да е".

По думите му, ако бъде пуснат под домашен арест, нямало как да се укрие, тъй като пред дома му постоянно щяло да има журналисти. В ареста пък получавал заплахи, а условията там не били подходящи за здравословното му състояние.Служебният му адвокат Елисавета Йорданова отново поиска медицинска и психологично-психиатрична експертиза, които отново бяха отказани от съда. Йорданова се позова на показания на свидетелка, която описвала Александров като неадекватен, "все едно е пиян". Пред шофьора на таксито, откарало го до Горни Богров, Александров пък заявил, че имал друго дете, което приятелката му Дарина убила. От тези показания според защитата можело да се заключи, че Александров не разбирал и не ръководел действията си. Същото важало и за това, че оставил всичките си лични вещи в апартамента на Дарина.

Според прокурора по делото обаче повечето свидетели описвали Александров като нормален и спокоен, а действията му показвали, че иска да се укрие.  Графологичната експертиза пък е потвърдила, че именно Александров е написал прощалното писмо до родителите си няколко дни преди убийствата, от което става ясно, че обмисля да бяга в Турция.

Съдът в крайна сметка се съгласи с доводите на прокуратурата и с мотивите на първата инстанция, че събраните доказателства до момента сочат именно към Александров като извършител на убийствата.

Според съда в периода между двете убийства той разказвал на всеки от срещнатите свидетели различна версия за това накъде е тръгнал с дъщеря си.

Според лекарите в "Пирогов" пък в момента Александров има нужда единствено от периодична смяна на превръзката на главата, която може да се извършва и в ареста.

Съдът прие и, че на този етап няма съмнения за вменяемостта на Александров, най-вече заради логичните и последователните му показания в зала. Психиатрична експертиза вероятно ще бъде назначена на по-късен етап в делото, но в момента тя не е предмет на разглеждане при мярката за неотклонение.



Още по темата: общо новини по темата: 30
04.10.2022 »
20.01.2021 »
20.01.2021 »
19.01.2021 »
19.01.2021 »
28.12.2020 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: