Съдът остави в домашен арест обвиняемия за убийството на бивш полицай в "Лозенец"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:50 / 27.01.2023
1017
Софийският апелативен съд остави под домашен арест Боян Табаков, обвинен в съучастие в убийството на бившия полицай Любомир Иванов. Покушението беше извършено през март миналата година в столичния квартал "Лозенец".

По искане на прокуратурата съдът отмени определението на първоинстанционния съд за изменение на мярка за неотклонение "от "домашен арест“ в "гаранция в пари“ спрямо обвиняемия, посочват от държавното обвинение.

Действията по разследване на тежкото престъпление са започнали на 25.03.2022 г. Тогава е било установено, че убитият в столичния квартал "Лозенец" е Л.И., бивш служител в отдел "Криминална полиция“ на СДВР, напомнят от прокуратурата.

В резултат на извършената процесуална и оперативна дейност от страна на разследващите органи, съвместно със Софийската градска прокуратура, са били задържани и привлечени в качеството на обвиняеми две лица - К.И. и Б.Т. По искане на държавното обвинение спрямо тях са били взети мерки за неотклонение "задържане под стража“.

Впоследствие по жалбата на защитата на обвиняемия Б.Т. мярката му за неотклонение е била изменена от "задържане под стража“ в "домашен арест“, а през м. декември 2022 г. - в "гаранция в пари“ в размер на 5 000 лева.

След произнасянето на Софийския апелативен съд по протеста на Софийската градска прокуратура понастоящем обвиняемият Б.Т. остава с мярка за неотклонение "домашен арест“.

По досъдебното производство е установено, че извършителят на убийството е обвиняемият К.И. Той предварително подсигурил пистолет, тренирал стрелба, проучил района на местоживеене на жертвата Л.И. и ежедневните му навици. Освен това съставил план за начина на умъртвяването му, подсигурил лек автомобил за отдалечаване от мястото на извършване на престъпното деяние.

Неговият съучастник – обвиняемият Б.Т., показал и разяснил на К.И. как да стреля с огнестрелно оръжие с конкретен калибър и му съдействал за подсигуряване на автомобил.

Разследването по делото продължава под ръководството на прокуратурата, предава БНТ.

Виж коментарите (0)

Още по темата (49):
11.03.2024 Новини от Южна Африка за разстрела на Къро: Издирват се тези двама души
04.07.2023 Убийците на Къро са взели нещо много важно от касата му
04.06.2023 Има оперативни данни, че Петър Петров - Еврото е заминал за ОАЕ с детето
си?
03.06.2023 Емил Димитров: Къро може да е искал дял от частната митница на бившата си съпруга
31.05.2023 Демерджиев за Къро: Надделява тезата, че убийците не са българи 
30.05.2023 Петър Петров-Еврото е обявен за издирване
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).