Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Съдът все пак пусна Бобоков от ареста, след като внесе 1 млн.лв. гаранция
Автор: Екип Varna24.bg 22:28 / 19.06.2020Коментари (0)1070
©
Специализираният съд реши - бизнесменът Пламен Бобоков, обвинен за аферата с така наречения италиански боклук, незабавно да излезе от ареста срещу гаранцията от 1 млн. лева, която вече е внесена, освен ако срещу него няма ново обвинение. Такова засега няма.

Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за крупния предприемач, като твърдеше, че сумата не е внесена в срок. Защитата обаче контрира с документи.

За разлика от брат си Атанас Бобоков и вече бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков, които също са обвинени за участие в организирана престъпна група, Пламен Бобоков още в началото беше освободен под въпросната рекорда гаранция. Вчера обаче изненадващо той бе отново арестуван. Адвокатът му Ина Лулчева обясни, че на 15 юни, докогато е бил срокът за внасяне на гаранцията, тя е уведомила прокуратурата, че сумата няма да бъде внесена, тъй като се очаква произнасянето на съда по нея, след като Бобоков е обжалвал мярката и размера на сумата. Жалбата била отхвърлена и веднага след това гаранцията платена, но въпреки това бизнесменът беше задържан, защото според прокуратурата било късно. Той нарече това беззаконие. 

Днес съдът заяви, че гаранцията е внесена и е изпълнена наложената мярка. Гаранция дори отново може да бъде протестирана и обжалвана.

Прокуратурата настоя Бобоков да остане в ареста и заради нови обстоятелства по делото. От държавното обвинение разпространиха негова комуникация със секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, от която става ясно, че той му е изпратил все още неподписано и непубликувано решение на Върховния административен съд по делото за танкера "BADR". Узунов беше отведен на разпит, а две негови жилища обискирани. Възможно е да му бъде повдигнато обвинение за търговия с влияние.

Освен това имало данни за кореспонденция между Бобоков и лице с имунитет във връзка с изпращането на посланик в Нигерия и концесия на пристанище в Либерия. Наблюдаващият прокурор Петър Белчев изрази съмнение, че това може би е самият Румен Радев.

Пламен Бобоков отрече това и заяви, че се е виждал с държавния глава преди 2-3 години заради официален проект, а с Пламен Узунов са просто приятели и по никакъв начин той не може да му "бъде лоби или каквото и да било".

От президентството пък излязоха с остра позиция, в която заявиха, че прокуратурата трябва да обясни на базата на какви доказателства извършва обиски и подчертаха, че няма да коментират внушения.



Още по темата: общо новини по темата: 220
20.11.2023 »
08.11.2023 »
06.02.2023 »
30.12.2021 »
10.05.2021 »
11.02.2021 »
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: