Съдят мъж, получавал пари от чужбина без да плаща данъци за тях

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:47 / 09.02.2017
1277
Окръжната прокуратура в Разград внесе в Разградския окръжен съд обвинителен акт срещу 28-годишния Пламен Т. от село Дянково, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери, които дължал като данъчно задължено местно физическо лице. Деянието по член 255, ал. 1, т. 1 от Наказателния кодекс е извършено като продължавано престъпление.

От февруари 2011 г. до септември 2015 г. подсъдимият започнал да получава парични преводи от различни лица в Швеция, Германия, Турция и Холандия. Така по 91 превода 28-годишният Пламен Т. получил сумата от 56 714 лева.
В качеството си на данъчно местно физическо лице той имал задължението да декларира и заплати данъци за придобитите доходи от източници както у нас, така и в чужбина. Общата сума на данъчните задължения, които той не декларирал и не е платил, е 5217 лева, сочи назначената по делото икономическа експертиза.

По време на досъдебното производство Пламен Т. не дал обяснения, но се признал за виновен. Предстои делото срещу 28-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).