Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Суперзащита срещу фалшиви дипломи
Автор: Екип Varna24.bg 09:33 / 02.10.2012Коментари (2)1728
©
Суперзащита срещу фалшиви дипломи въвеждат от просветното министерство. На всяка страница от документите вече ще има печат на ведомството, като номерът му се сменя периодично на две седмици. Мярката цели да предотврати фалшификациите при заверките на документите.

Такъв печат трябва да има всяка страница от дипломата - от титулната страница до приложението. Това съобщи просветния министър Сергей Игнатов вчера, по време на откриването на академичната година в Софийския университет. Той каза още, че до две седмици ще посети южната ни съседка, за разговаря с турския си колега по проблема с признаването на дипломите на турски студенти, завършили у нас.

"Това, което те искат, ние сме го направили. Те искат всички дипломи да бъдат публикувани на сайта на министерството обясни Игнатов. Той допълни още, че е имал среща с турския посланик у нас и определи срещата като "много положителна".

Турските посреднически агенции, които мамят чуждестранните студенти у нас, ще бъдат разследвани, съобщи още просветният министър.

"Тези фирми събират студенти от чужбина, имат договори, но контактът с фирмата трябва да се ограничи в момента на постъпването на студента в университета. Не може представители на тези фирми да се мотаят по коридори, между катедри, да уреждат изпити и да пренасят справки от една канцелария на друга каза Игнатов. За да се спре порочната практика, той е разпратил писмо до всички ректори, в което им е заръчал да ограничат контактите с агенциите посредници.

На излизане от аулата на Алма матер министърът беше причакан от турски студенти, които протестираха срещу отказа на родината им да признава тапиите им от СУ.

"Връчиха едно писмо с молба - да съдействам тази неразбория да бъде прекратена", разказа Игнатов. Той поясни на младежите, че отсега нататък на сайта на всеки университет ще бъдат публикувани таксите за обучение. "Получава се така, че фирмите, които докарват студенти, им искат пари през два-три месеца. Консултантите буквално ги рекетират като твърдят, че ние сме вдигнали цените и затова нека има прозрачност", каза Игнатов. Министърът допълни, че е изпратил списък на вътрешния министър Цветанов списък с тези агенции, за които има подозрения,че нарушават закона.

"Самата турска страна разследва тези фирми", каза Игнатов.

32 млн. лв. повече ще има за висше образование догодина, съобщи още министърът. В четвъртък ректорите на университетите у нас поискаха увеличение от 45 млн. лв. Тази година се увеличават и бонусите за отличните вузове, които ще получават според рейтинга си.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Въпроса не е в това,че се правят фалшиви дипломи някъде по изби и мазета.Въпроса е,че има начин да се снабдиш със съвсем истинска диплома,с печати и с щемпели,без дори да си стъпвал в университет.
Сподели какво ново....
на 02.10.2012 г.
+1
 
 
то магаре да вържеш в университет ще получи редовна диплома
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: