Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Сърдечен баланс и естествено регулиран тонус с HeartTonic
Автор: Екип Varna24.bg 07:00 / 23.07.2019Коментари (0)1387
Забързаното ежедневие на съвременния човек е изпълнено със стрес, неспокойствие, безброй ангажименти и тревоги. Всеки ден се налага да се изправяме срещу много негативни ситуации, които дори не зависят от самите нас.

Поради претоварването със задачи, често се налага да се отбием в най-близкия ресторант за бързо хранене в обедната си почивка. А там продуктите са пълни с вредни и мазни съставки. За съжаление, всичко това оказва негативно въздействие върху нашето тяло и ум. Често уморителният начин на живот и неправилното хранене се оказват причина за появата на високо кръвно налягане или т.нар. хипертония.

Как да разберем дали страдаме от хипертония?

Всяко кръвно налягане над нормалните стойности от 120/80 е предпоставка за развитие на хипертония. Лекарите, обаче, правят две разграничения:

- Нормално високо/Гранично Кръвно Налягане - Когато кръвното налягане е под 140/90.

- Хипертония – Когато стойностите достигат до 140/90 и над тази стойност.

Съществуват и два вида хипертония:

Първична: Причината за възникването на хроничното високо кръвно налягане не е известна. Най-честите случаи са в следствие на наднормено тегло, нездравословно хранене, тютюнопушене, обездвижване, стрес или тревожност. Възможно е и кръвното налягане да е в резултат от възрастта на пациента.

При този тип често не се наблюдават оплаквания или първична симптоматика. Поради тази причина лекарите препоръчват то да се следи и измерва редовно. В някои случаи се появяват симптоми като:

- Главоболие;

- Замаяност;

- Замъглено Зрение;

- Гадене;

Вторична: Причината е в резултат на заболяване или друго неразположение на организма: дисфунцкия на щитовидната жлеза, бъбречна болест, алкохолна зависимост, бременност и т.н.

За да разберем, дали страдаме от подобно нарушение на нормалната сърдечно-съдова дейност е задължително да се консултираме с лекар, веднага щом усетим  симптомите.

Какво точно представляват натуралните капки HeartTonic?

За късмет, освен стреса, модерният свят представя и многобройни методи за справяне с признаците на хипертония. Едно от тях е натуралният разтвор за повлияване на сърдечния ритъм HeartTonic.

За достъпната си цена на български пазар, той предлага и много преимущества. Включващ естествени природни съставки и вещества, ХартТоник помага за тонизирането на сърдечната функция по няколко начини:

- Успокоява нервната система;

- Почиства кръвоносните съдове;

- Благоприятно въздействие върху разширени вени;

- Понижава ниватаа на кръвната захар;

- Благоприятства влизането във форма;

Производителите на този био-козметичен продукт за благоприятстване на сърдечната дейност наскоро разпространиха повече информация за неговите природни съставки. Някои от тях са:

- Екстракт от босилек, който спомага за намаляване на стреса и тревожността.

- Биофлавоноиди от кората на женско биле, благоприятстващи за разширяването на кръвоносните съдове и цялостната работа на сърдечно-съдовата система.

- Градински чай, който е полезен за разширените вени.

- Екстракт от розмарин, който спомага за обмена на веществата в тялото.

Билковите капки за здраво сърце ХартТоник могат да бъдат поръчани от официалния сайт на дистрибутора за България.

Възможно ли е да избегнем хипертонията?

С цел избягване на първичната хипертония е препоръчително да водим по-здравословен начин на живот. Лекарите съветват да се води по-активна физическа дейност, която включва редовни седмични тренировки, с цел борба с наднорменото тегло. Твърди се, че спирането на пушенето би намалило риска от хипертония с 50%. Също така е препоръчително консумацията на алкохол и мазнини да бъде сведена до минимум.

Готварската сол има голяма роля в развитието на хипертонията – прекомерната и консумация води до увеличаване на налягането върху кръвоносните съдове. Затова е добра идея тя да бъде заменена с друг вид сол, например калиева или розова хималайска на кристали.

Разбира се, на пазарът има и много средства, предназначени за борбата с високото артериално налягане. Алтернативните натурални предложения също не са изключение. Едно от тях е билковият разтвор ХартТоник, който е създаден за естествената грижа за сърцето. Приемът му, според инструкциите, е лесен. Взема се половин чаена лъжичка от него и се смесва с цяла чаена лъжичка мед, или се разтваря във вода.

Да се научим да го караме по-полека!

Има нещо, което всички можем да направим, за да се измъкнем от риска от хипертония. То е свързано със забързаното ни ежедневие. Съпътстващият го стрес се явява като един от най-големите съмишленици на първичната хипертония. Достатъчно е да "забавим“, да се "наслаждаваме на момента“, да живеем "по-полека“, както споменава и популярният български изпълнител Стефан Вълдобрев в едноименната песен.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
АЕЦ "Козлодуй" заведе дело шамар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: