Съседи се грижат за мъж с параноидна шизофрения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:34 / 24.11.2016
1214
54-годишният Пламен е с диагноза параноидна шизофрения от около 15 години. Той живее сам. В семейството му параноидната шизофрения е наследствена. Довела майка му до самоубийство, а сестра му издъхнала в психиатрия, съобщава Нова тв.

Единствените хора, които се грижат за него, са съседите му от блока. За да запазят не само неговия живот, а и своя собствен.

За него, по документи, трябва да се грижи далечна роднина, която от години живее в Америка. Тя си идва рядко, а здравето на мъжа е само негова отговорност и притеснение за съседите. Заради собствената им сигурност съседите се грижат за Пламен. А инстиуциите вдигат ръце.

За да се овладее състоянието на Пламен и да бъде настанен в болница, съседите трябва да сезират прокуратурата. А само с решение от съда той може да бъде настанен за принудително лечение. Процедурата понякога може да се проточи до три месеца.

След намеса на медията социалните са задействали процедура по намиране на защитено жилище за Пламен. А докато това стане, ще взема сам решения за живота си и сам ще преценява дали да взема лекарствата си. И така... до следващия път.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).