Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
јнализи
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
—ъсипаха √еорги √ергов
јвтор: ≈кип Varna24.bg 21:24 / 21.06.2020 оментари (29)1218
©
¬чера в ѕловдив в най-старата парти€ в Ѕългари€ победи организираната по моделите от 90-те години група. √ол€ма победа?! 80 души манипулирани от един бизнесмен празнуваха сво€ резултат на труда, положен месеци назад. “р€бва да признаем, че всичко беше организирано добре от най-ниските до най-високите нива на партийните организации. “ова пише в коментар на събити€та делегатът на конференци€та и бивш заместник-кмет на ѕловдив инж. јлександър  онстантинов:

“ова е класически пример как може да се овладее една организаци€ с не много средства и похвати, заимствани от криминалните филми. ƒнес обаче неминуемо се задава въпросът Ц а сега какво? ћалко хора разбраха изказването на проф. »во ’ристов, който каза Ц "вие сте обречени да победите в една страна, в ко€то бедните са повече от 50% от населението".  акво общо има една парти€ на бедните с един от най-богатите хора в Ѕългари€? ≈то това е екзистенциални€т въпрос, на който не беше даден отговор в конгресната зала на ѕловдивски€ панаир.

ƒруг оратор напомни, че не може една л€ва парти€ да води политика на центристка, народн€шка парти€, а в същото време той лично твърдо стои зад бизнесмена, олицетворение на тази политика. ≈то това е трагеди€та на хората, сто€щи зад лидера на парти€та в ѕловдив, огромната пропаст между принципите на л€вата парти€ и нейните представители в местната организаци€. ¬ организаци€та на градската конференци€ имаше и много театралност.

¬еднага се наби в очи демонстраци€та на верните хора на лидера зад гърба му на сцената, ко€то напомни за една пресконференци€ само преди един ден в друга парти€. явно на лидера му допадат такива театрални етюди за единство и подкрепа. ¬сичко беше подчинено на жел€зна организаци€ и принципа на бандата Ц всички зад алфата на глутницата. «а политики и за бъдещето на града нито дума. ѕоказателно е, че председател€ на групата съветници се отказа от отчет на групата съветници в местни€ парламент. ¬сички го приеха за нормално?! —лед като н€ма политики, н€ма и отчет.†

»зобщо на отчетната конференци€ на градската организаци€ не стана дума за политики. Ќикой не разбра какво предлага на обществото най старата парти€ за ѕловдив, какво е отношението към предишни€ кмет и управлението на града и към сегашни€ кмет. ¬се пак се отчиташе 4 години в живота на една парти€ и във втори€ град на Ѕългари€. Ќормално е на такава конференци€ да се приеме и програма за следващите 4 години, ко€то да се изпълн€ва от новото ръководство Ц за такъв документ изобщо не стана дума. ¬сичко се концентрира в една личност Ц приети€ принцип беше, който не е зад мен е против мен.†

¬се пак не тр€бва да се забрав€, че в ѕловдив живе€т 380 000 души и гласуват над 290 000 души. ѕоказателно е, че когато се гласува мажоритарно за президент в ѕловдив - 70 000 души подкреп€т избора на л€в президент, а когато се гласува за кмет само 11 000 души подкреп€т предложени€ от ръководството кандидат. —ъщото е и за националните избори Ц през 2015 година за парламент 40 000 души са гласували за левите депутати, а през 2019 година 13 000 души са подкрепили левите общински съветници.

Ќ€ма отговор на въпроса, защо има такива огромни разлики в подкрепата на предложените кандидати. ќчевидно градското ръководство през последните 7 - 8 години не разбира пловдивските избиратели и разчита само на тесен кръг партийно мотивирани избиратели. ќт отчетите на градското ръководство се вижда, че този тесен кръг непрекъснато се смал€ва.

¬ пловдивската организаци€ членуваха над 30 000 души през 90 Цте години, а сега са под 2 000, като средната възраст е над 70 години. —ега стигаме до трагеди€та на една група от 30-40 души, млади и интелигентни хора, обвързани с една спорна личност. ¬одени от конюнктурни, лични интереси те не могат да разберат, че си слагат татуировка за ц€л живот.


 аквото и да постигнат в бъдещето, те винаги ще бъдат обвързани с една спорна личност. “ова е като дамга, ко€то не може да бъде изтрита. ўе минат години, въпросната личност ще замине в истори€та, но те винаги ще бъдат свързвани с него. ∆ивотът е маратон, а не спринт за две Ц три години. Ќай важното е да останеш необвързан и да не си замесен в мръсни интереси. ƒогодина ще има два национални избора Ц парламентарни и президентски. — този лидер мога да прогнозирам резултатите в ѕловдив на тези избори.

–ано или късно в ръководството на парти€та ще разберат, че така не може да продължава. јко искат да бъдат истинска социалистическа парти€ тр€бва да имат чисто лице пред хората, далече от мръсни€ капитал натрупан през спорни€ преход. “огава тези млади и интелигентни хора ще бъдат виновните и ще плат€т цената за своите действи€. “ова е т€хната трагеди€. ќтново се връщам на думите на проф. »во ’ристов.

¬ ц€лата истори€ на човечеството винаги е имало бедни и богати. ѕоследните години показаха, колко е несъсто€телна философи€та на ‘уку€ма, който об€ва " ра€ на истори€та", защото всички ще сме богати. Ѕогатството и бедността не могат да се смесват, както водата и маслото. ќксиморон е, лидер на парти€та на бедните е да е най-богати€ човек в града. “ова се плаща с цената на отхвърл€нето от обществото. ќбективните исторически закони винаги побеждават, независимо от опитите на отделни хора да ги смачкат.

јвтор: инж. јлександър  онстантинов, делегат на конференци€та на Ѕ—ѕ в ѕловдив, бивш заместник-кмет на ѕловдив в екипа на кмета —лавчо јтанасовќще по темата: общо новини по темата: 8
26.07.2020 »
13.06.2020 »
10.05.2020 »
04.05.2020 »
29.04.2020 »
29.04.2020 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
-1
 
 
“ози свинар отблъсква симпатизанти,съсипва и предава идеите на Ѕ—ѕ
0
 
 
Ќ€ма раьлика между —винар€ и “иквата.ќт една порода са и игра€т заедно.
0
 
 
Ќј√Ћ» ’ќ–ј Ќ≈ —≈ —Џ—»ѕ¬ј“.Ќј’јЋ—“¬ќ“ќ ≈ ѕ–»«Ќј  Ќј ѕ–ќ—“ќ“»яя
+1
 
 
—винар хитър и лукав-предан на парти€та-хранителка!  радец под нейно покровителство!  ак така панаирните палати от държавна собственост преминаха в неговите свински лапи????!!!!  ак така отчуждените от държавата имоти в —тари€ град са в тези същите лапи ????!!!! ѕарти€ крадлива !!!!!
0
 
 
2000 хл. „ленове на Ѕ—ѕ в ѕловдив. “ози на какво е председател. »ма ли файтон. ÷ентралата имала ли е гост там. ≈дно време неудобните от —ƒ— ни отстран€ваха като учред€ваха нови местни структури, Ќинова какво чакаш.»ли да ги има или не.
0
 
 
Ќе мога да прецен€ кой - по лукаво гледа,“ой или ¬алери “ихото рЯША
+1
 
 
Ќе мога да разбера,как така социалистите са все неграмотни хора.
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ќктомври 2020 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
ѕотънали€т кораб край Ѕосфора ’ера
√рипна епидеми€ обхвана страната
Ќационален отбор на Ѕългари€ по волейбол
ѕърва лига, сезон 2020/2021
ѕребро€ване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справ€ ќбщина ¬арна с овлад€ването на последиците от проливните дъждове?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: