Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Сутеньори търсят нови жертви с атрактивни обяви за участие във филми
Автор: Екип Varna24.bg 08:52 / 13.11.2018Коментари (1)1195
©
Бум на обяви в мрежата търсещи статисти за чуждестранни филмови продукции са новата примамка сред младите в Бургас, с която си служат трафикантите на хора на територията на страната и чужбина. Това каза Росица Янева, секретар в Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), пише Флагман.

"Зачестиха случаите на подведени от атрактивни обяви, които обещават добро заплащане и кариера. Случай от последната седмица е с 20-годишна жена от Бургас.Тя откликва на обява за търсене на статисти в чуждестранна филмова продукция. Позвънява на телефона в обявата и само след два дни ѝ е изпратен самолетен билет, за да замине в Англия и да участва в мегапродукция. След предприети действия от наша страна се оказва, че това е мрежа за трафик на хора с цел сексуална експлоатация", обясни Янева. От думите и става ясно, че млади момичета, в ученическа възраст, публикуват провокативни снимки в профилите си във Фейсбук, с което стават моментално обект на внимание на хора в Интернет, чиято единствена цел е да злоупотребят с тях. Моментално правят контакт и по схемата "Лавърбой" започват да ги обработват. "Застрашени са и по-зрели момичета.

Последният случай по този метод е с жена на 23 години. Тя има и дете, но се запознава в мрежата с мъж и само след двуседмично общуване в мрежата е готова да го последва в Англия. Случаят е предотвратен от нейни близки, които се усъмнили в ситуацията", коментира секретарят на МКБХТ. В един от приютите за жертви на трафик на хора в Бургас са настанени пет жени, които са били вербувани по схемата "Лавърбой". В другия са настанени двама мъже, които са станали жертви на трудова експлоатация.

Представителите на силния пол, които желаят да подсигурят себе си и семейството си финансово са особено уязвими. "В последните седмици имаме такъв случай. Става въпрос за обява публикувана в популярен сайт, чрез която са набирали селскостопански работници за извършване на дейности в Италия. Публикуван е мобилен телефон, на който се обаждаш и ти казват, че всяка седмица се тръгва с осигурен транспорт. Обещава се добро заплащане. Всичко това се случва без да сключваш трудов договор и без да се провери дали зад обявата стои фирма и дали фирмата е лицензирана", обясни Росица Янева

За 2017 година в Бургаския районен съд са регистрирани 41 лица пострадали лица от престъплението трафик на хора и продажба на бебета. Тези две форми на трафика на хора са най-разпространени в бургаски регион.

Изпадналите в беда могат да подават сигналите си в Местната комисия за борба с трафика на хора или в националната. Телефонната линия срещу трафика на хора е: 0800 20 100. На този телефон всеки, който се почувства заплашен или пострадал от престъплението трафик на хора може да се обади в България и в Европа, а телефонът е безплатен. От която и да е точка на Европа на този телефон може да бъде потърсена помощ а жертвата ще получи обяснения на български език и да бъде настанена в център или върната в България.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Четете открай докрай етикетите на всяка ваша покупка и договорите за всяка услуга, с която ви зарибяват, дори написаните с микроскопичен текст, не се доверявайте на реклами, интернет и телефонни предложения, които може да се окажат измамни! Длъжни сте да си изработите собствен усет за разпознаване на измамниците и мошениците и непрекъснато да се информирате за техните нови изобретения! Дали, ако работите, ще успявате да се сте достачно подготвени за техните удари, щом те си нямат друга работа освен да измислят все нови и нови такива?! Аз съм сигурен, че не!!! Затова е измислена държавата с нейния обществен договор - за да може групово да се противопоставяме на грабителите и мошениците! Но, ако питате нашите укривници, държавата не ви е длъжна за това - спасявайте се поединично!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: