Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Свиленски: Оценката за председателството на Корнелия Нинова бе дадена на прекия избор
Автор: Екип Varna24.bg 22:03 / 22.12.2020Коментари (0)1963
©
"Не става въпрос за харесване или не на кмета на Перник. Станислав Владимиров е издигнат от БСП и избран от избирателите на БСП. Става въпрос за последователност в политиката. Когато преди избори си казал категорично, че няма да повишаваш данъци, нито такса-смет, когато в управленската ти програма е записано развитие на културните институции - и само година след това, заявяваш други намерения - да закриеш културните институции, няма как ръководството на БСП да стои безучастно. Станислав Владимиров е кмет на Перник, но той е издигнат от БСП и черпи от авторитета на партията. Тези хора в Перник са го избрали заради неговите качества, но и заради политическата партия, която го е издигнала". Така коментира в ефира на БНТ зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски отношението на ръководството на БСП към действията на кмета на Перник Станислав Владимиров.

 

Свиленски акцентира, че БСП е защитник от 30 години на културата, духовността, изкуството, докато сега се виждат намерения за реформа, касаеща закриването на такива институции. По думите му никъде БСП не е казвала, че ще повишава данъци, каквито са намеренията в Перник. Нито е казвала, че ще закрива духовни и културни институции, а напротив.

По повод събитията около кмета на Перник, Свиленски посочи: "Преплетени са много интереси - и вътрешнопартийни, и такива извън партията. Няма да посоча списък от интереси, но нашите членове, симпатизанти, избиратели трябва да се ориентират спрямо сигналите, които се дават в различни посоки, по различни поводи. Оценката, която получи Корнелия Нинова за нейното председателство, беше прекият избор. Подкрепата за водената политика от ръководството и от председателя на партията се случи на 12 септември. Оттам нататък всички трябва да работим тази победа да се превърне в победа и на предстоящите парламентарни избори", категоричен бе зам.-председателят на ПГ на "БСП за България".

Свиленски припомни, че Изпълнителното бюро на БСП категорично се е разграничило от действията на кмета на Перник във връзка с намеренията му за вдигане на данъци и съкращения в културния сектор: "След 3-4 дни започна атака не срещу позицията на ръководството, а срещу председателя на партията, срещу ръководството".

"От седмици се говореше, че ръководството на БСП е нелигитимно. Че конгресът е нелегитимен, че конгресът е свикан нелегитимно и че Корнелия Нинова е избрана нелегитимно. И това беше повече от месец тема, повдигната от същите тези другари. Днес в Софийски градски съд - в едно заседание - реши, че регистрира Корнелия Нинова като председател, ръководството на партията, контролната комисия. Всяка една спекулация ще опровергаваме с документи. Изборите наближават и трябва да си говорим за тях", отсече Свиленски.

 

"Тази година БСП проведе много битки и много спечели. Първият ни вот на недоверие в началото на годината по тема околна среда - знаете какво се случи в министерството - задържани министър и зам.-министър, промяна на законодателство, промяна на наредби, проблемът с боклуците, водата. Има реални резултати от дейността ни", обърна внимание Свиленски.

В рамките на възможното БСП се противопоставя на това управление, което е вредно за държавата, изтъкна Свиленски като подчерта, че левицата има над 220 предложения само за Бюджет 2021, над 500 предложения в различните закони през годината. От 900 въпроса на парламентарен контрол, 90 % са от депутати на БСП, конкретизира депутатът и подчерта: "Изпълняваме си ролята на опозицията доста добре".

Свиленски коментира и темата за държавния глава: "Президентът говори това, което говорят всички българи и изпълнява ангажиментите си от предизборната си програма. Ние също говорим тези неща, бяхме на протестите, когато всички български граждани бяха срещу това корумпирано управление и мафията във властта".

На въпрос за подкрепа на Румен Радев за втори мандат от страна на БСП, Свиленски подчерта, че президентът не е изявил желание за кандидатиране, нито сега предстоят президентски избори, а парламентарни - по думите му всичко трябва да си върви по реда си, а не да се тича преди събитията. "В БСП има основни организации, градски, общински съвети, конференции, структури, Националният съвет решава. Никъде не сме казвали, че ще подкрепим или няма да подкрепим някого. Няма конфликт между БСП и президентската институция", каза още той.

"Колкото по-рано се освободим от правителството на Борисов, толкова по-добре. БСП е готова за изборите", поясни Свиленски в отговор на въпрос за датата на изборите. "Изборите трябва да бъдат съобразени с епидемиологичната обстановка“, категоричен е депутатът.



Още по темата: общо новини по темата: 109
23.03.2024 »
23.03.2024 »
23.03.2024 »
23.03.2024 »
13.02.2023 »
11.02.2023 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: