Свиленски: Ще подкрепим искането за сваляне на имунитета на Борисов

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
09:46 / 31.05.2023
663
Ще подкрепим свалянето на имунитета на Борисов. Това каза Георги Свиленски в кулоарите на Народното събрание във връзка с поискания имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от прокуратурата, предаде репортер на "Фокус“.

"Ако се стигне до гласуване в зала,  ще го подкрепим. Законната процедура за завършване на всяко едно наказателно производство е през съдебната зала, а не през парламентарната. Интересно е, че тези, които арестуваха незаконно, мислят как да го спасят. Интересно е как ПП - борците срещу модела ГЕРБ и корупцията - ще гласуват в зала“, заяви той.

Според Свиленски Борисов трябва да си даде имунитета, за да може да стане ясно дали той има нещо общо с обвиненията, които са му повдигнали.

"Искането на имунитета е единствената законна процедура за довършване на делото "Барселонгейт“. Всички знаем, че от 2020 година има такова дело. Законната процедура е прокуратурата да поиска имунитета, а този, на когото му е поискан, да си го даде, ако няма притеснения“, каза той.

"Ако всичко това, което твърди Борисов, че няма къща в Барселона, най-резонно е да си го даде сам. Когато човек счита, че е виновен, се крие зад стените в НС и си пази имунитета. Нещо, което най-много мразят българските граждани, е имунитетът на народните представители“, допълни той.

От БСП до момента не са били канени на разговори за подкрепа на правителство от ПП-ДБ. Ако получат такава, ще го обсъдят и ще вземат решение.

"Не сме поканени на преговори с ПП, когато бъдем, ще го обсъдим. Мандатът е в господин Денков, те си водят разговор за ледена епоха за затопляне на разговорите (бел. от ред. – с Мария Габриел). Нека да чуем. Вчера беше едно, а днес е друго“, заяви Свиленкси.

Виж коментарите (0)

Още по темата (936):
21.06.2023 Илияна Иванова е предложението на ГЕРБ за еврокомисар
10.06.2023 Елисавета Белобрадова, ПП-ДБ: Ако ми бяха поискали имунитета, щях да го дам веднага
10.06.2023 Проф. Румяна Коларова: Евентуален политически проект на Радев ще бъде
провал 
08.06.2023 Тошко Йорданов остави тв водеща без думи с въпроса, който й зададе
07.06.2023 Георги Свиленски: Призовавам Борисов да спре да лъже 
07.06.2023 Теменужка Петкова: Ще следим изкъсо работата на правителството
Още новини от Национални новини:
по предложение на Венцислав Мутафчийски, в църковния календар се ...
Старша сестра Райкова: Липсата на медицински сестри у нас е пробл...
Вицепрезидентът награди Българското неделно училище "Св. св. Кири...
По-високи цени на краставиците, сиренето и пилешкото
Млада българска поетеса получи голямо международно признание 
Как да изчислим колко дни работим само, за да си платим данъците


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).