Тагарев: Двата нови кораба на ВМС ще повишат морската ни сигурност

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
19:34 / 22.06.2023
702
Новите два многофункционални кораби на Военноморските сили ще допринесат за повишаване на морската ни сигурност. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев във Варна, където частва в церемонията по залагането на кила на втория плавателен съд в корабостроителницата "МТГ Делфин“, предаде репортер на "Фокус".

"Защитата на националните пространства е изключително важна задача, а двата кораба – "Храбри“ и "Смели“, ще дадат принос към концепцията на НАТО за възпиране и отбрана" посочи той.

По думите му проектът е приоритет за Министерството на отбраната и изрази задоволство, че възложен на българска компания. На този етап той се изпълнява по график скоро се очаква първият кораб да бъде окомплектован и да стане ефективно бойно средство.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов заяви от своя страна, че строежът на нови кораби е бил мечтата на поколения моряци, но в началото на проекта имало доза скептицизъм.

Той подчерта, че България е доказала, че и на нейната територия могат да се строят военни кораби, на които да се разчита за бъдещето на флота, а усилията вече са насочени към приемането на новите плавателни съдове и подготовката на екипажите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Коритарова разпореди анализ на състоянието на пътищата у нас
Съдът насрочи дата за делото за убийството на 14-годишния Филип
Преведоха обещаните допълнителни 40,7 млн. лв. по сметките на дър...
Младеж търси работа по морето: За по-малко от 2000 не почвам!
Какво искат европейците според проучване на Евробарометър
НАП събра сериозна сума просрочени задължения


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).