Такова ще е времето идната седмица, на места може и да си спомнят за снега от края на ноември

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:24 / 10.12.2023
1233
В понеделник ще преобладава слънчево време, сутринта на места в низините и котловините с мъгли или ниска облачност. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад.

През нощта срещу вторник и във вторник вятърът ще е от северозапад. През нощта на отделни места е възможно да превали слаб дъжд, в планините - сняг; през деня ще е почти без валежи, с променлива облачност. Дневните температури ще се повишат, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология.

В сряда вятърът отново ще стане югозападен, в Източна България и северно от планините ще се усили. Главно в западната част на Горнотракийската низина и в западния участък от поречието на Дунав ще е почти тихо и ще има условия за мъгла или ниска облачност, а дневните температури ще остават около 5°. В останалата част от страната облачността ще е разкъсана, в планинските райони ще преобладава слънчево време; максималните температури там ще са около и над 10°.

В четвъртък облачността бързо ще се увеличи. В Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, а на места ще превали дъжд. Температурите в Югоизточна България, където през по-голямата част от деня вятърът ще остане югозападен, все още ще са високи, но от северозапад ще застудява.

В петък ще преобладава облачно време, валежите ще продължат. С обръщане на вятъра в източната половина от страната от изток-североизток, температурите навсякъде ще се понижат и в Централна Северна и Североизточна България, както и във високите полета в Западна дъждът ще преминава в сняг. Ще има условия за виелици и навявания.

В събота ще бъде ветровито и сравнително студено. Облачността ще остане значителна, но валежите ще отслабнат и ще спират, все още ще превалява главно в Южна България.

Виж коментарите (0)

Още по темата (481):
28.05.2024 След като оцеля по чудо в Банско: Пострадалата англичанка иска пак на
ски
05.05.2024 Кметът на Банско: Развитието на България като ски дестинация трябва да е държавен приоритет
21.04.2024 Снегът отново е тук! Вали и натрупва на прохода Петрохан
17.04.2024 Отбелязваме ръст от 29% на туристи от Турция
04.04.2024 Ето кои бяха най-посещаваните туристически дестинации у нас през зимния
сезон
24.03.2024 Не е за вярване, но снегът е все по-близо до България
Още новини от Национални новини:
Мундров: Да върнем доверието в машините, след това да вървим към ...
Почернена майка и автоинструктор: 500 лева кеш и взимаш шофьорска...
НИМХ сложи край на жегите с прогнозата си за близките дни
Красимир Георгиев, АКАБ: Целта е кандидат-шофьорите да отиват под...
Опасно: Близо 500 000 души у нас страдат от хранителни разстройст...
Борисов: С нашия глас ще направим така, че ЕС да се управлява доб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).