Такова време ни очаква през следващите дни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:01 / 09.05.2021
916
Във вторник ще остане слънчево. Сутрин, все още сравнително хладно, дневните температури ще продължат да се повишават. Вятърът ще е от източната четвърт; ще бъде слаб, през деня в Дунавската равнина и източните райони временно до умерен, а в нощните часове ще стихва. В сряда денят също ще започне със слънце, но по-късно след обяд и през нощта срещу четвъртък от запад на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

На места, главно в северозападната половина от страната, ще превали и прегърми; в западните райони са възможни локални интензивни явления и градушки. Вятърът от югоизток временно ще се усили, а в Дунавската равнина вечерта и през нощта срещу четвъртък ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде до умерен.

В четвъртък и петък въздушната маса ще остане неустойчива. Сутрин ще бъде предимно слънчево, около и след обяд на места, повече през първия ден и в Западна и Централна България, а в петък по Черноморието, ще превали и прегърми. Първия ден вятърът ще е югозападен, предимно слаб; втория ден ще се ориентира от запад и в повечето райони ще е слаб до умерен.

Минималните температури ще се повишат, дневните ще останат без съществена промяна - до 23°-28°. В събота ще е без валежи, облачността ще бъде предимно висока и средна. Вятърът ще отслабне и ще придобие южна компонента. Ще се повишат и дневните температури, в отделни райони ще достигнат и надхвърлят 30°. В неделя се повишава вероятността за следобедни валежи в Западна България. Там и температурите слабо ще се понижат.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ето кои пенсионери останаха без добавка за Великден
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
Важно за пътуващите! Интензивен трафик на границата на с Румъния
Ето какво показаха проверките на БНБ за заплатите в банките
Президентът наложи вето върху важен закон, засягащ проекти и инве...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).