Такова време ни предвидиха до Гергьовден

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:23 / 01.05.2019
1457
Днес ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, когато на отделни места, главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и временно силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, максималните – предимно между 18° и 23°. Утре вятърът в по-голямата част от страната ще отслабне до умерен; все още силен ще се задържи в западната част на Дунавската равнина, но до вечерта и там ще отслабне.

Облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места в източните и планинските райони ще превали, възможно е да прегърми. В петък ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността след обяд, но вероятността за валежи е много малка. Вятърът ще се обърне от юг, ще се повишат дневните температури.

В събота и неделя с югозападен вятър ще остане сравнително топло, но облачността от запад ще се увеличи и ще започнат превалявания – през първия ден след обяд само на отделни места в западните райони и Рило-Родопската област, в неделя – на много места в Западна и Централна България.

В неделя в Източна България южният вятър ще се усили, а в Западна вятърът ще се обърне от северозапад и с него ще започне захлаждане, което в началото на следващата седмица ще обхване страната. В понеделник по-интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури, ще има в Западна и Централна България, а във вторник – на места и на изток. Най-висока е вероятността за значителни количества валеж в централните райони от страната.

Виж коментарите (0)

Още по темата (7):
06.05.2019 Варна отбеляза вълнуващо Гергьовден и Деня на храбростта
06.05.2019 Гергьовден е!
05.05.2019 Ето как ще отпразнуват Гергьовден наши известни особи
05.05.2019 Рязка промяна: Сняг дори под 900 м, градушки и мощни дъждове
03.05.2019 Спират колите за час по булеварди във Варна на 6 май
03.05.2019 Военноморските сили с празнични мероприятия във Варна и Бургас за 6 май
Още новини от Национални новини:
Ето кои пенсионери останаха без добавка за Великден
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
Важно за пътуващите! Интензивен трафик на границата на с Румъния
Ето какво показаха проверките на БНБ за заплатите в банките
Президентът наложи вето върху важен закон, засягащ проекти и инве...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).